اختلال ساختگی، بیماری روانشناختی جدی است که در آن فرد با تظاهر به مریض بودن دیگران را فریب میدهد، به گونهای که عمداً خود را بیمار میکنند یا حتی به خودش آسیب میرساند.
نشانههای اختلال ساختگی میتوانند خفیف یا شدید (سندروم مونشهاوزن) باشند.
مبتلایان اختلال ساختگی ممکن است علائمی تصنعی از خود بسازند یا حتی در آزمایشات پزشکیشان دستکاری کنند تا دیگران متقاعد شوند که برای درمان این بیماری، جراحیهای خطرناک لازم و ضروری است.
اختلال ساختگی با تمارض فرق دارد، در تمارض شخص تظاهر میکند مریض است تا به منافعی دست یابد، مثل شانه خالی کردن از کاریا تبرئه شدن در دادگاه.
با وجود اینکه مبتلایان اختلال ساختگی میدانند رفتارشان باعث تنهاییشان میشود اما ممکن است متوجه نشوند دلیل آن چیست یا قادر نباشند تشخیص دهند به اختلال ساختگی مبتلا هستند.
تشخیص و درمان اختلال ساختگی چالش برانگیز است. با این وجود، کمک متخصصین روانشناس و روانپزشک بسیار موثر خواهد بود تا از مرگ و جراحات جدی مبتلایان جلوگیری شود. در ادامه به علل اختلال ساختگی علائم و نحوه درمان آن اشاره خواهیم کرد.
در موارد شدید، بستری موقت در بیمارستانهای روانپزشکی ممکن است برای ایمنی خودشان و درمان ضروری باشد.
ممکن است درمان موثر واقع نشود، خصوصاً در موارد شدید اختلال ساختگی. در این موارد، هدف اصلی درمان جلوگیری از حملات بیشتر است.
در آن دسته از مبتلایانی که «اختلال ساختگی تحمیل شده به دیگران» دارند، متخصص با بررسیهای مربوطه اگر لازم باشد گزارش سوءاستفاده را به مراجع ذیربط میدهد.
اگر خودتان یا عزیزانتان با این اختلال درگیر هستید، میتوانید با مراجعه به متخصصین کلینیک مشاوره و روانشناختی چمان، نشانهها را کنترل کرده و سطح کیفیت زندگیتان را ارتقاء دهید.
با رواندرمانگران چمان آشنا بشید:
ما از ساعت 8 تا 21 در کلینیک هستیم. برای رزرو وقت مشاوره و روانشناسی تماس بگیرید: