درمان اختلالات و مشکلات جنسی

رابطه زناشویی بهتر بدون اختلالات جنسی

اختلال جنسی چیست؟

اختلال عملکرد جنسی مشکلی است که می‌تواند در هر مرحله از چرخه پاسخ جنسی پیش بیاید و مانع از آن شود که فرد یا زوج از فعالیت جنسی خود احساس رضایت کنند.

چرخه پاسخ جنسی به طور سنتی بدین شکل پیش میرود:

  1. تحریک جنسی
  2. ارگاسم
  3. فروکش

اشتیاق برای رابطه جنسی و برانگیختگی، هر دو بخشی از مرحله هیجانی پاسخ جنسی هستند.

تحقیقات نشان می‌دهند که اختلال عملکرد جنسی بسیار شایع است (43 درصد در زنان و 31 درصد در مردان)، اما با این وجود، موضوعی است که خیلی از زوج‌ها درباره آن صحبت نمی‌کنند.

گزینه‌های درمانی متعددی برای اختلالات عملکرد جنسی موجوداند بنابراین لازم است نگرانی‌هایتان را در این مورد با شریک عاطفی‌تان در میان بگذارید و از متخصصین مربوطه کمک بگیرید.

ما در ادامه به انواع، علایم، عوامل ایجاد و درمان اختلالات جنسی پرداخته‌ایم پس با ما همراه باشید.

انواع اختلالات جنسی چیست؟

اختلال عملکرد جنسی به طور کلی به سه دسته طبقه بندی می‌شود:

  • اختلالات برانگیختگی میل و علاقه (عدم تمایل جنسی یا علاقه به رابطه جنسی)
  • اختلالات ارگاسم (عدم وقوع آن و یا مشکلاتی در رسیدن به ارگاسم)
  • اختلالات دردِ جنسی (درد در حین مقاربت)

چه کسانی در معرض اختلال جنسی هستند؟

اختلال عملکرد جنسی می‌تواند در هر سنی رخ دهد، گرچه در افراد بالای 40 سال شایع‌تر است؛ زیرا با کهولت سن سلامت کلی فرد ممکن است رو به افول گذارد که در کاهش فعالیت جنسی هم بی‌تاثر نیست.

کسانی که درگیر سومصرف مواد هستند،‌ احتمالا با مشکلاتی در عملکرد جنسی‌ مواجه می‌شوند. همچنین این اختلال می‌تواند به دلیل عوارض ناشی از دارو بروز پیدا کند.

حتما بخوانید : سکس تراپی چیست و سکس تراپیست چه می‌کند؟

علائم اختلال جنسی چیست؟

اختلال نعوظ در مردان:

عدم توانایی در دستیابی یا حفظ نعوظ مناسب برای مقاربت

انزال دیررس در مردان:

تاخیر چشمگیر در ارگاسم، فقدان و یا کمبود چشمگیر ارگاسم

انزال زودرس در مردان:

عدم توانایی در کنترل زمانِ انزال به طوری که ظرف مدت 1 دقیقه پس از دخول، فرد بدون اینکه خودش بخواهد انزال میشود.

اختلال ارگاسم در زنان:

تاخیر مکرر در رسیدن به ارگاسم، کاهش چشمگیر فراوانی ارگاسم، فقدان ارگاسم و یا کاهش شدت برانگیختگی ارگاسمی

حتما بخوانید : نزدیکی در زمان پریود؛ فواید و مضرات

اختلال دخول / درد تناسلی- لگنی:

فعالیت جنسی دردناک (دیس پارونیا)، درد تناسلی مداوم و تکرارشونده‌ای است که هنگام رابطه جنسی، قبل یا بعد از آن روی میدهد. واژینیسموس عبارت است از انقباض غیرارادی عضلات ثلث خارجی مهبل که مانع دخول آلت تناسلی مردانه می‌شود.

اختلال میل جنسی در زنان و مردان:

این تشخیص زمانی داده میشود که زن نسبت به فعالیت جنسی علاقه‌ای نداشته باشد و یا نتواند به برانگیختگی دست یافته و یا آن را حفظ کند. در مردان کاهش میل به فعالیت‌های جنسی کمتر رخ میدهد؛ اگر مردان دچار بی‌میلی جنسی شده باشند احتمالا درباره سکس خیال‌پردازی نمی‌کنند و افکار جنسی آنها کمتر می‌شود.

چه عواملی باعث اختلال در عملکرد جنسی می شوند؟

دلایل جسمانی

بسیاری از مشکلات و بیماری‌های پزشکی می‌توانند باعث اختلال در عملکرد جنسی شوند. این مشکلات جسمانی می‌توانند شامل موارد زیر شوند:

  • دیابت
  • بیماری‌های قلبی و عروقی
  • اختلالات عصبی
  • عدم تعادل هورمون‌های بدن
  • بیماری‌های مزمن مانند نارسایی کلیه یا کبد
  • اعتیاد به الکل و سوءمصرف‌مواد

علاوه بر این، عوارض جانبی برخی داروها از جمله برخی داروهای ضدافسردگی می‌توانند بر عملکرد جنسی تأثیر بگذارد.

حتما بخوانید : افزایش میل جنسی زنان | معرفی بهترین راه‌ها

دلایل روانشناختی

عوامل روان‌شناختی تاثیر به سزایی در عملکرد جنسی مناسب دارند بنابراین بهتر است به آنها توجه کنید و برای داشتن سکس بهتر آنها را رفع کنید؛ ممکن است عوامل زیر برای‌تان رخ داده باشد:

برای رزرو وقت روانشناسی بالینی با ما تماس بگیرید:

88652505 | 88652502 | 021

اختلال عملکرد جنسی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

در بیشتر موارد، فرد اظهار میکند که خودش یا شریک عاطفی‌اش در لذت بردن از رابطه جنسی مشکلاتی دارند. سکس‌تراپ برای تشخص گذاری، احتمالاً از زوج می‌خواهد تاریخچه کاملی از سلامتی‌شان در اختیار او بگذارند تا علائم جسمانی را بررسی کند.

ممکن است سکس‌تراپ درخواست کند تا یک سری آزمایشاتی انجام دهید تا مطمئن شود اختلال عملکرد جنسی‌ در رابطه‌تان به خاطر مشکلات پزشکی ایجاد نشده باشد. اما با این حال، آزمایشگاه نقش بسیار محدودی در تشخیص اختلال عملکرد جنسی دارند.

ارزیابی نگرش فرد درباره سکس و همچنین سایر عوامل موثر در بروز آن مثل ترس، اضطراب، سوء استفاده جنسی قبلی، مشکلات زناشویی، داروها، مصرف الکل یا مواد مخدر به سکس‌تراپ کمک می‌کند تا علت اصلی بروز مشکلات جنسی‌تان را پیدا کنند.

سکس‌تراپ با توجه به بررسی‌هایش توصیه‌ها و پینشهاداتی به زوجین می‌کند تا به رابطه جنسی ‌آنها کمک کند.

آیا اختلال عملکرد جنسی قابل درمان است؟

موفقیت در درمان اختلال عملکرد جنسی بستگی به علت اصلی بروز این مشکل دارد. اختلال در عملکرد جنسی خفیف که مربوط به استرس، ترس و اضطراب است، اغلب با مشاوره، آموزش و بهبود ارتباط بین زوجین به شکل موفقیت آمیز قابل درمان است.

گاهی این مشکلات ناشی از عدم توافق‌های لازم بین زوجین است. برای نمونه یک شریک جنسی ممکن است رابطه جنسی صبحگاهی را ترجیح دهد ولی طرف مقابل در رابطه شبانه کارکرد بهتری داشته باشد. نمونه دیگر، زوجی است که میل طرفین برای تعداد دفعات جنسی متفاوت است.

حتما بخوانید : تعداد دفعات سکس به طور طبیعی چقدر است؟

اختلال عملکرد جنسی چگونه درمان می‌شود؟

بیشتر انواع اختلالات جنسی با درمان عوامل جسمانی و یا روانی قابل درمان هستند و بهبود میابند. راهکارهای درمانی مثل:

همگی نمونه‌هایی از روش‌های درمانی‌اند که در ادامه به بعضی از آنها می‌پردازیم.

درمان اختلال عملکرد جنسی با دارو

هنگامی که یک دارو عامل اختلال عملکرد جنسی است، احتمالا تغییر در دارو به بهبود مشکل کمک میکند. اگر در میزان هورمون‌های بدن زن و مرد مشکلی وجود داشته باشد پزشک قرص‌ها یا کرم‌هایی برایشان تجویز میکند.

برای آقایان داروهایی که منجر به افزایش جریان خون به آلت تناسلی  می‌شوند، به بهبود عملکرد جنسی کمک میکنند. داروهایی از جمله:

  • سیلدنافیل (ویاگرا)
  • تادالافیل (Cialis®)
  • وردنافیل (لویتراش، استاکسین)
  • آوانافیل (استندرا)

برای رزرو وقت روانپزشکی تماس بگیرید:

88652505 | 88652502 | 021

درمان اختلال عملکرد جنسی توسط دستگاه‌ها

وسایلی مانند دستگاه‌های خلاء و کاشت آلت تناسلی ممکن است به مردان مبتلا به اختلال نعوظ (عدم توانایی در دستیابی یا حفظ نعوظ) کمک کند.

دستگاه خلاء (اروس) نیز برای استفاده در خانم‌ها تأیید شده است اما می‌تواند پرهزینه باشد. دستگاه رقیق کننده احتمالا به زنانی که تنگی مهبل را تجربه می‌کنند، کمک میکند.

درمان اختلال عملکرد جنسی با سکس‌تراپی

متخصصین رابطه جنسی می‌توانند برای زوجینی که مشکلات جنسی‌‌شان ناشی از بیماری‌های پزشکی نیست، بسیار مفید باشد.این درمانگران، معمولا مشاوران ازدواج خوبی هم هستند.

زوجی که می‌خواهند از روابط جنسی خود لذت ببرند، می‌توانند از متخصص حرفه‌ای آموزش دیده کمک بگیرند؛ البته تلاش و ممارست خودشان هم در این مسیر بسیار مهم میباشد.

درمان اختلال عملکرد جنسی با رفتاردرمانی

رفتاردرمانی شامل تکنیک‌های مختلفی از جمله بینش نسبت به رفتارهای مضر در رابطه، یا تکنیک‌هایی مانند خود تحریکی برای درمان مشکلات برانگیختگی و یا ارگاسم است.

درمان اختلال عملکرد جنسی با روان‌درمانی

روان‌درمانی با یک مشاور مجرب می‌تواند به فرد کمک کند تا آسیب‌های جنسی گذشته، احساس اضطراب، ترس یا گناه و تصویر بدن نامناسب را برطرف کند، که همه اینها ممکن است در اختلال عملکرد جنسی فعلی تأثیر داشته باشند.

 

ما در کلینیک چمان برای درمان تمام اختلالات روانشناختی و از جمله اختلالات عملکرد جنسی به صورت تیمی برنامه ریزی می کنیم. تیم تخصصی ما شامل؛ روانشناس بالینی، روانپزشک، سکس تراپیست و … می باشد.

برای رزرو وقت رواندرمانی و مشاوره کافی است این فرم را پر کنید. ما خیلی زود با شما تماس می گیریم.

درمان اختلال عملکرد جنسی با آموزش و ارتباط

آموزش در مورد رابطه جنسی، رفتارها و پاسخ‌های جنسی ممکن است باعث شوند تا فرد بر اضطراب خود درباره عملکرد جنسی غلبه کند. گفتگوی آزاد با شریک عاطفی در مورد نیازها و نگرانی‌های‌تان بسیار مفید است و همچنین به غلبه بر موانع یک زندگی جنسی سالم کمک می‌کند.

حتما بخوانید : صحبت با همسر: چگونه با همسر خود صحبت کنیم؟

اختلالات دیگری مانند کژکاری جنسی ناشی از مواد/ دارو و همین طور اختلالات پارافیلیک که شامل میل جنسی شدید و مستمر به چیزی غیر از تحریک آلت تناسلی یا پیش‌نوازی با انسان‌های بالغ و راضی است میشود.

در این‌باره میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اختلالات تماشاگری جنسی/ نمایش‌گری
  • مالش‌دوستی
  • آزارخواهی جنسی
  • آزارگری جنسی
  • بچه بازی
  • یادگارخواهی/ مثل فوت فتیش
حتما بخوانید : مرده‌خواهی (نکروفیلیا) | نشانه‌ها، علل و درمان آن

یکی از عوامل داشتن رابطه‌ای مناسب و رضایت بخش با پارتنرتان، رابطه جنسی‌ای است که بتوانید هر دو از آن لذت ببرید. بنابراین توجه و برنامه‌ریزی، و سعی در رفع مشکلات عملکرد جنسی بسیار حائز اهمیت است.

شما میتوانید در این زمینه از متخصصین سلامت روان کمک بگیرید. روانشناسان و سکس‌تراپ‌های کلینیک چمان همواره آماده یاری رسانی به شما و پارتنرتان درباره هرگونه مشکلات و اختلالات عملکرد جنسی هستند.

 

ما از ساعت 8 تا 21 در کلینیک هستیم. برای رزرو وقت مشاوره و روانشناسی تماس بگیرید:

88652505 - 88652502 - 021

دیدگاهتان را بنویسید

Post comment