آیا شما هم هر روز چالشهای زندگی با یک شوهر خسیس را تجربه میکنید؟ علی رغم آنچه که ممکن است بسیاری از افراد تصور کنند زندگی با شوهر خسیس چندان هم آسان و قابل تحمل نیست، این ویژگی میتواند منبع یک فشار روانی دائمی در همسر مردی باشد که در هر شرایطی و در پاسخ به هر نیازی دست و دلش برای پول خرج کردن میلرزد.
اگر شاهد و شنونده اتاقهای زوج درمانی و مشاوره خانواده باشید زنان زیادی را خواهید دید که یکی از دلایل اصلی عدم رضایت خود از زندگی زناشویی را خسیس بودن شوهرشان میدانند.
مشاوران ازدواج بر این باور هستند که وقتی صحبت از مشکلات رابطه و ازدواج به میان میآید دیگر نمیتوان به راحتی از کنار مادیات گذشت.
زمانی که زن و شوهر برای تامین نیازهای یک زندگی مشترک زیر یک سقف مشترک قرار میگیرند دیگر پول چرک کف دست نیست و در میان موضوعات قابل اهمیت قرار میگیرد.
باید به یاد داشته باشیم که پرداخت مخارج رفاه زندگی همسر و فرزندان، دیگر مهریه نیست که به راحتی بگوییم کی داده و کی گرفته!
بر همین اساس در این محتوا از مجله روانشناختی چمان میخواهیم بدانیم منظور از شوهر خسیس چیست؟ مشکلات زندگی با شوهر خسیس کدام است و چگونه میتوان فشار روانی این مشکلات را کاهش داد؟
زندگی با شوهر خسیس چگونه است؟
پیش از هرچیز شاید این سوال ایجاد شود که چرا بحث را با تاکید بر نقش مرد یعنی شوهر خسیس آغاز کردیم و فارع از جنسیت، همسر خسیس، را مورد خطاب قرار ندادیم.
این نکته کاملا درست است که میتوان مشکل را به هر دو طرف زن و شوهر تعمیم داد و خسیس بودن تنها مختص به شوهر نیست اما با توجه به اینکه در فرهنگ ایرانی از دیرباز جمعیت زیادی از زنان خانهدار بوده و درآمد مستقلی ندارند و مدیریت مالی خانواده نیز معمولا روی دوش مردان است در میان زوجهای ایرانی، گزارش چالشهای زندگی کردن با شوهر خسیس بیش از زن خسیس مشاهده شده و با توجه به قدرت عمل مردان در مدیریت مالی خانواده میتوان گفت که:
حتما بخوانید :تاثیر منفی زندگی با شوهر خیس به مراتب بیش از زن خسیس میباشد.
زندگی با شوهر خیلی خسیس میتواند یک ناامنی روانی دائمی را به همراه داشته باشد. زمانی که شما برای اعلام نیازهای مشروع و معقول خود احساس امنیت نکنید احتمالا رضایتمندی شما از ازدواج نیز کاهش خواهد یافت.
زنی که با شوهر این چنینی زندگی میکند معمولا همواره به خاطر خرج کردن مورد سرزنش قرار گرفته و با برچسب “زن ول خرج” مورد تحقیر قرار میگیرد.
این عدم تامین نیازها همراه با تحمل تحقیر و پرخاش از سوی شوهری خسیس، در دراز مدت زن را به فردی مضطرب و حتی افسرده تبدیل میکند که دیگر تمایلی به برقراری رابطه عاطفی عمیق و امن با شوهر خود ندارد.
شاید اغراق نباشد که بگوییم زندگی با مرد خسیس میتواند ازدواج را به سمت طلاق عاطفی ببرد.
حال اگر در مراحل پیش از ازدواج هستید و هنوز آنالیز ویژگیهای شخصیتی شریک عاطفی یا خواستگار خود را برای تصمیمگیری نهایی به اتمام نرساندهاید خوب است بدانید که یک شوهر خسیس به چه کسی گفته میشود؟ آیا هر مردی که به تمام درخواستهای مالی زن و فرزندان خود پاسخ مثبت نداده و به قول معروف تا زن لب تر کرد دست در جیب مبارکش نبرد، یک شوهر خسیس است؟
بسیاری از مشکلات روانشناختی با رواندرمانی و دارودرمانی قابل حله.
برای رزرو وقت روانشناسی بالینی با ما تماس بگیرید:
88652505 | 88652502 | 021
چگونه یک شوهر خسیس را بشناسیم؟
در ادامه پنج ویژگی شخصیتی و نشانه رفتاری را مرور میکنیم که میتواند آژیر خطر احتمال زندگی با شوهر خسیس را به صدا درآورد:
همه چیز را به پول ربط میدهد!
شوهر خسیس احتمالا همان مردی است که در ذهنش همواره در حال دو دو تا چهارتا بوده و حساب یک قرونی از دستش در نمیرود.
از مردانی صحبت میکنیم که گویی همه چیز را شکل اسکنانس میبینند و در هر شرایطی دغدغه اول آنها این است که چگونه پول کمتری خرج کنند. در زندگی کردن با مرد خسیس شما در مورد موضوعات مختلف با او صحبت میکنید اما او همیشه صحبت را با بحث پول به پایان میرساند.
خرید کردن را یک تابو میداند!
اگر شوهر یا شریک عاطفی شما از آن دسته مردانی است که تا پای خرید کردن به میان میاید دچار آلرژی فصلی میشود یا پرخاشگری میکند احتمالا با یک شوهر خسیس رو به رو هستید.
در زندگی با این شوهر، خریدن هر چیز تازهای یک تابو بوده و کمتر پیش میاید که بتوانید خرید لذت بخشی را با او تجربه کنید.
وقتی به مرد خسیس خود میگویید چیز جدیدی میخواهید، برای او مانند حضور در جنگ جهانی سوم است. او نمیتواند درک کند که لباسهای از مد افتاده، کفشهای کهنه، ظروف بسیار قدیمی و …. چه مشکلی دارند!
او چیزهای قدیمی را دوست دارد و دلیل منطقی برای خرج کردن چیزهای گرن قیمت نمیبیند حتی اگر ارزشمند باشند.
حتما بخوانید :نهایت تلاشش میکند تا پول خرج نکن!
این ویژگی را میتوان در تلاش بسیار زیاد آنها برای تعمیر وسایل قدیمی و تامین نیازهای خانواده به روشی غیر از خریدن وسیله جدید، مشاهده کرد. یک شوهر خسیس معمولا اصرار دارد که وسایل از کار افتاده را قابل استفاده کند و در صورتی که چارهای جز خریدن نداشته باشد احتمال دارد که سراغ سمساریها و وسایل دست دوم برود.
توجه داشته باشید که منظور ما وسایل گران قیمت نیست.
کسی که خسیس باشد حتی در برابر خرید وسایل بسیار ارزان و کم ارزش نیز مقاوت ذهنی داشته و تلاش میکند که نیاز را با هر روشی غیر از خریدن تامین کند.
به راحتی به شما پول نخواهد داد!
یکی از شکایات اصلی زنانی که با شوهران خسیس زندگی میکنند این است که احساس ناامنی روانی دارند و نمیتوانند وقتی که به پول نیاز دارند درخواست خود را به راحتی با همسرشان در میان بگذارند زیرا احتمالا برای آنها عواقب خوبی نخواهد داشت.
این عدم تامین نیاز مالی همسر تنها به خرید وسایل غیر ضروری و تفریح محدود نمیشود بلکه ممکن است شما به عنوان همسر یک مرد خسیس درگیر بیماری و نیازمند فوریتهای پزشکی باشید اما او تمایلی به پرداخت هزینه نداشته و شما را متهم به ولخرجی کند.
حتما بخوانید :همیشه به دنبال تفریحات ارزان است!
اگر شریک عاطفی شما علی رغم برخورداری از وضعیت مالی خوب، در همان قرارهای اولیه اصرار دارد که در رستورانهای بسیار ارزان قرار بگذارید و تفریحات ارزان را دنبال کنید احتمالا باید خسیس بودن او را بیشتر محک بزنید. سفری که نیازمند پرداخت هزینه قابل توجهی باشد برای شوهر خسیس یک کابوس بزرگ است.
در زندگی با شوهر خسیس خود چه کنیم؟
اگرچه صفات شخصیتی که از کودکی در انسانها شکل گرفته و تا بزرگسالی نیز تثبیت شدهاند، به راحتی قابل تغییر نمیباشند اما این به معنای ابدی بودن آنها نیست.
خساست میتواند یک مکانیزم دفاعی در برابر روان رونجوریهایی باشد که یک شوهر یا زن در عمق روان خود تجربه میکند.
در بسیاری از موارد وجود یک والدین خسیس در کودکی منجر به خسیس شدن فرزند آنها نیز میشود. والدینی که مدام به کودک خود تاکید کنند که پول کم است و باید آن را جمع کرد تا در امان بود احتمالا باورهای بزرگسالی فرزند خود را حول محور پول خرج نکردن تثبیت میکنند.
بنابراین خسیس بودن تنها یک عادت بد نیست که بتوان با تکنیکهای ترک عادت و تحت تاثیر سرزنش همسر آن را به راحتی کنار گذاشت.
خسیس بودن ریشه در لایههای روانی و ضمیر ناخودآگاه انسانها دارد. بر همین اساس اگر در زندگی کردن با شوهر خسیس خود دچار چالش جدی هستید دریافت کمک از یک زوج درمانگر و مشاور فردی میتواند کمک کننده باشد.
حتما بخوانید :در چنین شرایطی لازم است که بتوانید در فضایی همراه با رویاروسازی همدلانه و بدون تحقیر، سرزنش یا پرخاش همسر خسیس خود را از شرایط سختی که تجربه میکنید مطلع ساخته و پیشنهاد دریافت کمک از یک زوج درمانگر یا درمانگر فردی را مطرح کنید.
بدون شک این میتواند بهترین راه برای حفظ زندگی زناشویی و تحکیم رابطه عاطفی شما باشد.
برای رزرو وقت زوج درمانی تماس بگیرید:
علاوه بر دریافت کمک از زوج درمانگر، سیاستهای رفتاری که در زندگی با شوهر خسیس میتواند کمک کننده باشد عبارتند از:
او را از نیازهای خود مطلع کنید!
در برخی موارد شنیده میشود که مردان میگویند: “همسر من هرگز اعلام نیاز مالی نکرده و اکنون من را به خسیس بودن متهم میکند.” و این موضوع کاملا واقعیت دارد.
به یاد داشته باشید که شوهر شما فردی بیرون از ذهن و قلب شماست و خودتان باید او را از نیازهایتان آگاه کنید. خوب است که فهرستی تهیه کنید و به او بگویید که دقیقا برای تامین چه نیازی به پول احتیاج دارید.
برای او هدیه بخرید!
ممکن است همسر خسیس شما هیچ ایدهای در مورد هدیه دادن و خوش حال کردن همسر خود ار طریق تامین نیازهای مادی نداشته باشد بنابراین لازم است که آستینهای خود را بالا زده این را به او یاد بدهید. بدون هیچ مناسبتی به خرید بروید و برای او هدایای کوچک بخرید با گذشت زمان او نیز این رفتارها را یاد خواهد گرفت.
حتما بخوانید :درخواست خود را علنی کنید!
به همسر خسیس خود گوشزد کنید که او در برابر تامین نیازهای شما مسئول است و اگر وظایف خود را به خوبی انجام ندهد شما مجبور به علنی کردن نیاز خود برای دریافت کمک و پول از دیگران خواهید بود.
توجه داشته باشید که این موضوع را با تهدید و تحقیر شوهر خود مطرح نکنید، بلکه در فضایی آرام به او بگویید که خساست او ممکن است شما را مجبور به قرض گرفتن پول از دیگران کند.
خودت را توانمند کن!
در همان ابتدای بحث گفتیم که موضوع خساست همسر بیشتر در ارتباط با شوهر مطرح است زیرا در جامعه ایرانی جمعیت بیشتری از زنان در مقایسه با شوهر خود فاقد درآمد و استقلال مالی هستند بنابراین یکی از مهمترین اقداماتی که لازم است در زندگی با شوهر خسیس انجام دهید این است که خود را از نظر مالی توانمند و مستقل کنید.
ما از ساعت 8 تا 21 در کلینیک هستیم. برای رزرو وقت مشاوره و روانشناسی تماس بگیرید: