وقتی برای برطرف شدن مسئلهای شخصی یا ارتباطی به روانشناس یا مشاور مراجعه میکنیم، شاید اولین دغدغهمان این باشد که آیا این جلسات برای من مفید خواهد بود؟ چگونه از جلسات رواندرمانی بهره بیشتری ببرم؟ مخصوصاً اینکه هزینههای گاه زیادی برای این جلسات پرداخت میکنیم، شاید این دغدغه را پررنگتر و مهمتر کند!
ما در این مقاله سعی داریم به شما بگوییم چگونه، از چه راههایی و با انجام دادن چه کارهایی میتوانید از جلسات رواندرمانی و مشاوره بیشترین بهره را ببرید. در واقع با انجام دادن این کارهای ساده، هم به خودتان کمک میکنید هم کار روانشناستان را راحتتر میکنید.
با ما همراه باشید…
در رابطه با روانشناس صداقت داشته باشید!
اولین اصلی که قرار است دربارهاش صحبت کنیم صادق بودن است. خودافشایی و آشکار کردن اطلاعات شخصیتان در ابتدای کار کمی سخت است و ممکن است مدتی زمان ببرد که بتوانید بیپرده با درمانگرتان صحبت کنید. اشکالی ندارد، اما سعی کنید تا جایی که ممکن است صادق و روراست باشید.
صداقت و روراستیِ شما به درمانگرتان کمک می کند تا نیازها و نگرانیهایتان را به طور کامل درک کند و همچنین به مرور زمان شرایط وضوح بیشتری پیدا کند. در نتیجه باعث میشود روانشناستان بتواند یک برنامه شخصیتر و موثرتر برای درمانتان تهیه و ارائه کند.
حتما بخوانید :ثبت کردن مطالب در جلسه رواندرمانی
گاهی اوقات مطالب بسیار زیادی در طول جلسۀ رواندرمانی بیان میشود و به خاطر سپردن نکات مهم بعد از پایان جلسه کار دشواری است.
یادتان باشد همیشه یک دفترچه یادداشت همراه خودتان داشته باشید تا نکاتی که لازم است یادتان بماند یا لازم است برای جلسه بعد بر روی آن کار کنید را ثبت کنید. میتوانید این کار را در حین جلسه یا بلافاصله بعد از آن انجام دهید.
اگر زمانی یادتان رفت دفترچهتان را با خودتان ببرید سعی کنید حتما روی یک برگه دیگر یا داخل موبایلتان مطالب را بنویسید. اما بعد به دفترتان انتقال دهید چون کنار هم و منظم بودن آنها به یادآوریِ بهتر کمک میکند.
حتما بخوانید :انجام دادن تکالیفِ جلسات رواندرمانی
ممکن است درمانگر شما تکلیف یا تکالیفی را تعیین کند تا بین جلسات درمانیتان انجام دهید که بدین وسیله میتوانید مهارتها یا رفتارهای جدید را به تنهایی تمرین کنید.
البته برخی رویکردهای درمانی هم هستند که تکلیفی در آنها داده نمیشود.
با اینکه گاهی انجام دادن این تکالیف ممکن است دشوار باشد، شما تمام تلاشتان را بکنید که آنها را تکمیل کنید. در این صورت میتوانید ببینید آیا این تکالیف برایتان مفید هستند یا نه و بعد در جلسهای که با درمانگرتان ملاقات میکنید دربارۀ تاثیرات آنها به او بازخورد بدهید.
این نکته مهم است که بدانید انجام دادن این تکالیف در تغییر کردن و بهتر شدن حال شما بسیار نقش دارد.
حتما بخوانید :از در میان گذاشتن نگرانیهایتان با درمانگر دریغ نکنید
این نکتهای که میخواهیم بگوییم بسیار مهم است؛
گاهی ممکن است به نظرتان بیاید مشاوره فردی یا رواندرمانی، آن نتیجهای که باید داشته باشد را تا الان نداشته. ممکن است نگران باشید که «نکنه بهتر نشم؟!» «نکنه این همه وقت و هزینهای که صرف میکنم بیفایده باشه؟»
از طرف دیگر ممکن است با درمانگرتان احساس راحتی نکنید و نگران باشید که با گذر زمان هم تغییری ایجاد نشود.
در چنین مواقعی سعی کنید حتماً این نگرانیها را با درمانگرتان در میان بگذارید و دربارهاش صحبت کنید. ممکن است درمانگرتان بتواند تمرکز درمان را معطوف به چیز دیگری کند که برای حل مشکل شما مفیدتر است. یا تغییری در سبک و شیوهاش ایجاد کند تا شما احساس راحتی کنید و در نهایت به مسیر برگردید.
شاید هم فقط با یک گفتگوی شفاف متوجه شوید چیزی برای نگرانی وجود ندارد و حال بهتری پیدا کنید.
پس به یاد داشته باشید به اشتراک گذاشتن نگرانیهایتان میتواند بیشتر از چیزی که فکر میکنید به بهتر شدن روند درمان کمک کند.
بسیاری از مشکلات روانشناختی با رواندرمانی و دارودرمانی قابل حله.
برای رزرو وقت روانشناسی بالینی با ما تماس بگیرید:
88652505 | 88652502 | 021
در فرآیند رواندرمانی انعطافپذیر باشید
درمانگر شما ممکن است استراتژیها یا ابزارهای جدیدی را برای کمک به شما پیشنهاد بدهد که با آنها آشنایی ندارید. حتی ممکن است از شما بخواهد چیزی که تا الان به نظرتان مفید نبوده را امتحان کنید.
سخن اصلی این است که با اینکه ممکن است نسبت به صحبتها و پیشنهادات درمانگرتان شک و تردید داشته باشید سعی کنید حداقل قبل از رد کردن این ایدهها، امتحانشان کنید. آن موقع است که میتوانید با آگاهی دربارۀ سودمند بودن یا نبودنشان نظر بدید.
انعطافپذیر بودن و داشتن یک ذهن باز به شما کمک میکند بهتر و سریعتر از جلسات مشاوره و رواندرمانی خود نتیجه بگیرید.
حتما بخوانید :به کار بردن دانش و مهارتهایی که در طی این جلسات یاد میگیرید
احتمال دارد از درمانگرتان شنیده باشید:
هدف درمان این است که شما یاد بگیرید خودتان درمانگر خودتان باشید!
به این معنا که بتوانید در آینده با استفاده از دانش و مهارتهایی که در طی جلسات درمان یاد گرفتید شرایط سخت را برای خودتان آسانتر کنید.
پس اگر بخواهیم گریزی هم به مطالب قبل بزنیم باید بگوییم:
در مرحلۀ اول تلاش کنید نکات جدیدی که یاد میگیرید را در یک دفترچه ثبت کنید و سعی کنید آنها را به خاطر بسپارید.
سپس تمام تلاشتان را بکنید تکالیفی که درمانگرتان تعیین میکند را حتما انجام دهید و در نهایت از آنها برای رویارویی با چالشهای جدید زندگی روزمره استفاده کنید.
حتما بخوانید :صبر داشته باشید و زمان بدهید
واقعیت این است که تغییر یک شبه اتفاق نمیافتد، بنابراین مدت زمان درمان ممکن است چند ماه یا حتی بیشتر طول بکشد.
برخی افراد انتظارات غیرواقعبینانه از فرآیند رواندرمانی و مشاوره دارند، مثلاً فکر میکنند همین که جلساتشان را شروع کردند، تغییرات مثبت به یکباره خودش را نشان می دهد! این انتظار واقعبینانهای نیست!
در عوض سعی کنید تغییرات و پیشرفتهای کوچکی که اتفاق میافتد را ببینید و آنها را کم اهمیت و ناچیز نشمارید. گاهی اوقات زمان بگذارید و ببینید بین شخصی که اکنون هستید و شخصی که زمان شروع درمان بودید چه تفاوتهایی ایجاد شده؟ در کدام زمینهها تغییر و پیشرفت داشتهاید؟
حتما بخوانید :آن وقت است که تغییرات مثبت با وضوح بیشتری به چشمتان میآید. به خودتان یادآوری کنید زمان و هزینهای که در حال حاضر دارید صرف درمان میکنید یک سرمایه گذاری بلند مدت در جهت شادتر و سالمتر زندگی کردن به حساب میآید.
حتما بخوانید :خب؛ این نکاتی که نوشتیم، نگرشها و راههایی بود که در این مسیر میتواند به شما کمک کند. امیدواریم برای شما در مسیر دیدار با روانشناستان مفید واقع شود تا بیشترین استفاده را از جلسات ببرید.
برای شروعِ یک فرآیند رواندرمانی و مشاورهای درست و موثر آمادهاید؟ زمان را از دست ندهید. شما به راحتی می توانید از روانشناسان و متخصصین کلینیک چمان وقت رزرو کنید.
ما از ساعت 8 تا 21 در کلینیک هستیم. برای رزرو وقت مشاوره و روانشناسی تماس بگیرید:
سلام ، والا من چندین مرتبه با شکست عاطفی شدید روبرو شدم و بدون درمانگر خودم زندگی رو جلو بردم اما متاسفانه بعد هز افسردگیهای طولانی بلاخره برای یک هفته بستری شدم و خیلی خوب بودم امامتسفانه طرف مقابلم همراهی که نمیکنه هیچ بدتر گارد دفاعی گرفته و کارهاش رو ادامه میده و زیر بار درمان هم نمیره ، ایا درمان یکطرفه مفیده و جواب میده ؟؟