“هیچ چیز قدرتمندتر از گوش دادن به کودک، کتاب خواندن برای او، برقراری ارتباط با او و سازگاری با نیازهای فردی او نیست.” (فراتر از هوش، صفحه 1)
در حال حاضر آکادمی اطفال امریکا از 62000 پزشک متخصص اطفال در سراسر ایالت متحده امریکا خواسته تا با والدین درباره اهمیت کتاب خواندن برای کودکان صحبت کنند.
بر اساس تحقیقات این آکادمی کتاب خواندن برای کودکان باعث رشد فکری و اجتماعی آنها شده و همچنین خلاقیت و موفقیت تحصیلیشان را افزایش میدهد.
کودکانی که والدینشان برای آنها کتاب میخوانند به احتمال زیاد در هر زمینهای از زندگیشان بهتر عمل میکنند.
مهم نیست این کودکان در چه محلهای بزرگ شدهاند یا والدینشان اهل کجا هستند.
آنان دوران مدرسه را با دایره واژگانی وسیعتری آغاز میکنند، مهارتهای ارتباطی بهتری خواهند داشت، راحتتر رابطه دوستانه برقرار میکنند و ارتباطشان را بهتر حفظ میکنند، در تعاملاتشان با دیگران از اعتماد بنفس بیشتری بهرهمند خواهند بود و در نهایت در تمام مراحل زندگی خود بهتر از دیگران عمل میکنند.
حتما بخوانید :ده روش برای تشویق کودکتان به کتاب خواندن
1. سعی کنید کتاب خواندن دغدغه شما باشد:
با لذت، علاقه و بیانی شیرین برای فرزندتان کتاب بخوانید. مثلاً در خلال خواندن از کودکتان بپرسید: “قیافه خرگوشه رو دیدی؟ تو هم میتونی خرگوش بکشی؟ بنظرت بعدش چه اتفاقی میافته؟”
2. صبور باشید و فرزندتان را تشویق کنید:
علاقه به مطالعه با گذشت زمان افزایش مییابد. همه تواناییها به صورت گام به گام رشد میکنند. با صبوری او را تشویق کنید مراحل را پشت سر بگذارد.
حتما بخوانید :3. کنجکاوی کودکتان را تشویق کنید:
از سوالاتی که میپرسد استقبال کنید و از او بخواهید تا پاسخها را با همدیگر پیدا کنید. اکتشافات او را جشن بگیرید.
4. با حمایت از علایق فرزندتان تواناییهای او را گسترش دهید:
والدین میتوانند با توجه به اینکه کودکشان به چه زمینههایی علاقه دارد و پاسخ مناسب دادن به این علایق هنگام ظهورشان و همچنین ایجاد ساختاری برای رشد کودک به افزایش تواناییهای فرزندشان کمک کنند.
5. عادت خوب خواندن را در فرزندتان تقویت کنید:
اغلب ذهنیت کودکان از تجربیاتشان در خانه ایجاد میشود. والدین میتوانند با داشتن ذهنیت معطوف به رشد، لذت بردن و یادگیری از تجربیات روزمره باعث تسهیل در تعامل با فرزندشان شوند.
حتما بخوانید :6. زمان دیدن تلویزیون را محدود کنید:
زمان و مکانی مشخص برای دیدن تلویزیون در اختیار فرزندتان قرار دهید. استفاده بیش از حد از تکنولوژی (مثل لپتاپ، تبلت، تلفن همراه و …) باعث میشود که ذهن کودک شما تنبل شود.
7. کودکتان را مستقل بار بیاورید:
اجازه دهید فرزندتان خودش موضوعاتی که میخواهد درباره آنها کتاب بخواند را انتخاب کند. اینکار باعث میشود فرزندتان به مرور مسئولیت تصمیماتی که میگیرد را قبول کند.
حتما بخوانید :8. بین زندگی فرزندتان و کتابهایی که میخواند ارتباط برقرار کنید:
تجربیات دنیای واقعی، موفقیتها و ایدههای معنادار را از طریق کتابها به فرزندتان آموزش دهید.
9. از کودکتان حمایت کنید تا بتواند بر مشکلات غلبه کند:
برایش داستانهایی درباره افرادی بخوانید که بر ناملایمات زندگیشان پیروز شدهاند و درباره چرایی و چگونگی این مشکلات با او صحبت کنید.
10. انواع متفاوتی از مطالب خواندنی را در دسترس فرزندتان قرار دهید:
هر کودک به فرصتهای مختلفی نیاز دارد تا کشف کند از چه طریق منحصر به فرد است و میخواهد در زندگیش چه کسی باشد.
برای مشاوره و رواندرمانی کودک خود، همراه شما هستیم.
با ما تماس بگیرید: 021 - 88652505 - 021 - 88652502