آیا به شدت رژیمتان را در طی روز رعایت میکنید، اما شبها آن را میشکنید؟
شاید اصلا صبحها گرسنه نمیشوید و زمان اولین وعده غذاییتان بعدازظهر است. اگر شبها مقدار زیادی غذا میخورید یا حتی وسط شب از خواب برای خوردن غذا بیدار میشوید، ممکن است به یکی از اختلالات خوردن مبتلا باشید که به آن سندروم خوردن شبانه میگویند.
در این مقاله قصد داریم در مورد سندرم خوردن شبانه صحبت کنیم، مشکلی که بسیاری از افراد به نوعی درگیر آن هستند. و شاید شما هم با آن دست به گریبان باشید، برای همین هم هست که اینجائید.
اما پرسش اول که باید به آن جواب بدهیم این است:
سندروم خوردن شبانه یا شب خواری چیست؟
کسانی که به سندروم خوردن شبانه مبتلا هستند یا با فردی که شب خواری دارد زندگی میکنند، احتمالاً متوجه یک سری سرنخها یا ردپاهایی از پرخوری شبانه میشوند.
برای مثال شاید بهم ریختگیهایی در آشپزخانه ببینید، متوجه بشید غذاها ناپدید میشوند یا بفهمید وسط شب کسی بیدار شده و مشغول غذا خوردن است.
موارد ذکر شده نشانه این است که احتمالاً یکی از اعضای خانواده به سندروم خوردن شبانه یا شب خواری مبتلا است.
مبتلایان به سندروم شب خوری به این دلیل وسط شب سراغ غذا میروند زیرا فکر میکنند با این کار کیفیت خوابشان بهبود مییابد یا راحتتر خوابشان میبرد.
آنها معمولاً گزارش میکنند که در ابتدای روز یعنی صبحها اشتها ندارند و غذای چندانی نمیخورند. افراد دارای سندروم خوردن شبانه اغلب به خاطر شبخواری احساس گناه و خجالت میکنند.
برای رزرو وقت روانشناسی بالینی با ما تماس بگیرید:

چگونه شب خواری تشخیص داده میشود؟
معیار تشخیص شب خواری، دورههای مکرر پرخوری شبانه است که شامل بیدار شدن از خواب برای غذا خوردن، مصرف بیش از حد غذا بعد از شام و آشفتگی محسوس میشود.
شاخص تشخیصی دیگر برای سندروم شب خوری، مصرف حداقل ۲۵ درصد غذا بعد از شام، حداقل به مدت ۳ ماه است؛ پرخوری شبانه حداقل ۲ بار در هفته برای ۳ ماه رخ میدهد.
مبتلایان به شب خواری ممکن است در مدت کم، مقدار زیادی غذا بخورند به طوری که هیچ کنترلی بر آن نداشته باشند. به نظر میرسد در ریتم شبانه روزی کسانی که سندروم خوردن شبانه دارند بینظمیهایی وجود دارد.



دلایل سندروم خوردن شبانه

درمان سندروم شب خوری


درمانهای دیگر مانند فتوتراپی (نور درمانی) هم وجود دارند. معتقداند که نور زیاد در درمان فتوتراپی بر میزان ملاتونین تاثیر میگذارد؛ ملاتونین هورمونی است که به تنظیم ریتمهای شبانه روزی بدن کمک میکند.
مبتلایان به سندروم شب خوری هنگام صبح در معرض نور قرار میگیرند تا وقفههای ریتم شبانه روزی از بین بروند و ساعت بدن تنظیم شود.
همچنین از داروهای روانپزشکی هم برای درمان شب خواری استفاده میشود.
داروهایی که بر روی آنها تحقیقاتی انجام شده عبارتند از (SSRIs):
- پاروکستین یا همان Paxil
- فلووکسامین
- سرترالین
اگر علائمی مبتنی بر سندروم خوردن شبانه دارید، ممکن است برای کمک گرفتن احساس گناه یا شرمندگی کنید.
کلینیک روانشناسی چمان
لطفاً کمک گرفتن از متخصصین را به تعویق نیندازید؛ روانشناسان حوزه اختلالات خوردن در کلینیک مشاوره و روانشناسی چمان میتوانند در درمان شب خواری کمکتان کنند.
ما از ساعت 8 تا 21 در کلینیک هستیم. برای رزرو وقت مشاوره و روانشناسی تماس بگیرید:
خسته نباشید خیلیروان و قابل استفاده بود
خسته نباشید خیلیروان و قابل استفاده بود
خوشحالیم که براتون مفید بوده همراه عزیز
خیلی عالی توضیح داده بودید ممنون
سلام
خوشحالیم مفید بوده
درود وخسته نباشین بخاطر مطالب مفیدتون
درود وخسته نباشین بخاطر مطالب مفیدتون
سلام
ممنون از محبتتون