


برای مشاوره و رواندرمانی کودک خود، همراه شما هستیم.
با ما تماس بگیرید: 021 - 88652505 - 021 - 88652502
این فیلم را حتماَ ببینید:
چطور از کودکم تمجید و تعریف کنم؟
۱. تهدید
«اگر بازم به سمت برادرت شن پرت کنی یه کاری میکنم از کارت پشیمون بشی» این جمله حامل تهدید است که میتواند احساس امنیت جویی را کاهش داده و رابطهی عاطفی او با مادراش را خراب کند.
بدترین نتیجهای که از تهدید یک کودک حاصل میشود این است که کودک مدام میترسد مبادا مورد تنبیه فیزیکی قرار بگیرد و ناراحتی و خشماش به دلیل درک نشدن افزایش میابد.

۲. حس گناه
«تو داری وقتمونو هدر میدی». استفاده از احساس گناه برای اینکه جویی رفتار نامناسباش را متوقف و درست رفتار کند، باعث میشود حس تنهای به او دست دهد و فکر کند او مسئول نبود شادی در خانواده است.
ایجاد حس گناه در کودک میتواند توانایی یادگیری روابط اجتماعی را در او سرکوب کرده و باعث تخریب رابطهی والد-فرزند شود.

۳. خجالت
«چرا نمیتونی مثل برادرت باشی و آروم بازیتو کنی؟؟!!». این نوع مقایسه باعث میشود جویی باور کند که کسی او را قبول ندارد و به اندازهی کافی خوب نیست، همچنین این پیام را به او میدهید که فقط وقتی برایش ارزش قایلاید که دقیقاً مثل برادراش باشد.
۴. درد جسمی
«مادر محکم به پشت او ضربهای زد». استفادهی متداول از تنبیه فیزیکی، باعث میشود هر بار که جویی با مادراش بحث میکند ترس و اضطراباش هم به همان نسبت بالاتر برود و توانایی یادگیری رفتارهای نوع دوستانه در او را کاهش یابد.

۵. سکوت درمانی
پیشتر خواندید که مادر با صحبت نکردن، جویی را نادیده میگیرد و او را از خود میراند. وقتی کودک توسط مادراش نادیده گرفته و طرد میشود احساس تعلقی که به مادر دارد کمرنگتر شده و هر حس خوبی که نسبت به خودش دارد را از دست میدهد. سکوت والد، طوری احساسات منفی به وجود می آورد که یادگیری رفتارهای جدید را غیر ممکن میکند.
در موارد بدتر، سکوت، این پیام را به کودک میرساند که: «تو برای من مردهای». به او نشان میدهد که اگر وجود نداشت زندگی به چه شکلی پیش میرفت! بعد از گذشت زمان طولانی، ممکن است به این نتیجه برسد که او برای مادراش یا حتی خودش اهمیتی ندارد.
محروم سازی شدید کودک برای کنترل او، توانایی شما برای یک والد خوب بودن را تضعیف میکنید.
اگر شما با محروم سازی، کودکتان را تنبیه کنید ممکن است در ابتدا آرامش خاطری برایتان به ارمغان آورد اما تاثیرات منفی زیادی میتواند با خود به همراه داشته باشد.
تنبیه فوری و خشن فقط باعث اطاعت لحظهای کودکتان میشود. برای مثال مادر جویی اغلب سر او فریاد میزند و از رفتاراش شکایت دارد اما به محض اینکه از جلوی چشم مادر دور میشود دوباره رفتار ناپسند را تکرار میکند.
تنبیه فوری و خشن احساس تنهایی، طردشدگی و درک نشدن را به کودک القا میکند. طبق مطالعات به دست آمده هر قدر که تنبیه شدیدتر باشد احتمال گسترش مشکلات جدی در کودکان مثل افسردگی، پرخاشگری و مهارتهای اجتماعی ضعیف افزایش میابد.

نکتهی قابل تأمل:
دفعهی بعدی که قصد داشتید نارضایتی خود را از رفتار کودک نشان دهید، به خاطر داشته باشید که به نیازهای عاطفی او توجه کافی دارید. تنها بیان این نکته کافی نیست بلکه میتوانید با واکنشهایتان به کودک نشان دهید که به احساساتاش توجه میکنید.
اما واکنش مناسب مادر جویی چیست؟ مناسبتر بود مادر اینگونه واکنش نشان دهد: «به نظر من تو میخوای با برادرات بازی کنی، اما برات یکمی سخته که ازش درخواست کنی. عزیزدلم میخوای بریم و ازش بپرسیم میخواد باهات بازی کنه! به جای اینکه بهش شن پرت کنی؟».
بچهها نیاز دارند که بدانند دوستشان داریم و برایمان مهم و ارزشمند هستند، حتی وقتی که رفتارهای پرخطر و ناخوشایند از خودشان نشان میدهند. اگر تعامل کردن با کودکتان هنگامی که کار اشتباهی انجام میده برایتان سخت است و اکثر اوقات به دعوا ختم میشود بنابراین بهتر است از کمک تخصصی بهرمند شوید.
کلینیک چمان با کادری مجرب از روانشناسان کودک میتواند شما را در این مسیر راهنمایی کند.
ما از ساعت 8 تا 21 در کلینیک هستیم. برای رزرو وقت مشاوره و روانشناسی تماس بگیرید: