مالش دوستی (Frotteurism)، یا تن مالی یکی از انحرافات جنسی یا همان پارافیلیااست. مبتلایان اختلال مالش دوستی به منظور رسیدن به ارگاسم یا لذت جنسی به لمس کردن یا مالیدن اندام تناسلیشان به شخصی دیگر آن هم بدون رضایت، اقدام میکنند.
کسانی که به تن مالی مبادرت میکنند از تجربیات جنسی در ملأ عام لذت میبرند.
اختلال مالش دوستی در هر سنی میتواند رخ دهد.
مبتلایان مالش دوستی اغلب در بین پسران جوان ۱۵ تا ۲۵ سال که به نظر خجالتیاند یافت میشوند. تن مالی همچنین در مردان مسنتری که منزوی و تودارند هم دیده میشود.
به نظر میرسد اختلال مالش دوستی در زنان ندرتاً وجود دارد.
شیوع این اختلال نامعلوم است، گرچه تقریباً ۱۰-۱۴ درصد از مردانی که برای اختلالات پارافیلیا به متخصصین بالینی مراجعه میکنند، معیارهای تشخیصی اختلال مالش دوستی را پر میکنند.
نشانههای اختلال مالش دوستی
اگر بدون رضایتتان لمس شدید، و میدانید که چه کسی مسئول این عمل است، سریعاً با او رو به رو شوید.کسانی که اختلال مالش دوستی دارند اغلب فکر نمیکنند که با واکنش فردی که دست مالی کردهاند مواجه شوند.حتما بخوانید : خشونت علیه زنان
درمان اختلال تن مالی چگونه است؟
اشخاصی که اختلال مالش دوستی دارند اکثراً خودشان به دنبال درمان نمیروند و تنها در صورتی که به دلیل آزار جنسی دستگیر شوند، آن هم به اجبار دادگاه کمکهای درمانی دریافت میکنند.چون اشخاص مبتلا به تن مالی اقداماتشان را بسیار سریع و در مکانهای عمومیِ شلوغ انجام میدهند، به راحتی میتوانند بدون اینکه گیر بیافتند در جمعیت ناپدید شوند. اطلاعات موثقی از شیوع یا درمانهای موفق برای این اختلال در دست نیست.
درمانهای رایج عبارتند از دارو درمانی و روان درمانی. داروهای هورمونی و ضد افسردگیها ممکن است برای کاستن تمایل جنسیشان تجویز شوند.
رویکرد شناختی-رفتاری (CBT) و آموزشهای آرامسازی هم میتوانند به مدیریت تمایل جنسی کمک کنند و افکار شخص را طوری هدایت کنند تا راههای مناسبتری برای کنترل تکانههای نامناسب جنسیاش پیش بگیرد.
دریافت کمک…
مالش دوستی اختلالی جنسی میباشد که بهتر است درمان شود. داشتن این احساسات تقصیر شما نیست، اما به عمل در آوردن آنها و رفتار بر اساس این احساسات میتواند به شما یا دیگران آسیب بزند.
رفتار شما میتواند منجر به پریشانی کسی شود که لمساش کردهاید.
همچنین این اختلال احتمال ابتلاء به سایر انحرافات جنسی را افزایش میدهد. اگر فکر میکنید به اختلال مالش دوستی مبتلا هستید، به متخصصین سلامت روان مراجعه کنید.
درک احساساتتان و کمک گرفتن از روانشناس اولین قدمها برای درماناند. نباید از افکار و احساساتی که نمیتوانید کنترلشان کنید، شرمسار باشید.