مشاوره خانواده

خانواده شادتر با مشاوره خانواده

همه ما این زندگی را با یک خانواده آغاز می‌کنیم، خواه خانواده خونی، ناپدری و نامادری باشد. این خانواده که ما هنگام تولد به دست می‌آوریم ، بر هر جنبه‌ای از زندگی ما تأثیر می‌گذارد، از اولین لحظات تا آخرین لحظه. خانواده ما بر بهتر و بدتر شدن روی کسی که هستیم و چه کسی خواهیم شد، تأثیر می‌گذارد.
ما واژگان، عادات، آداب و رسوم و آیین‌های خود و اینکه چگونه به دنیای اطرافمان نگاه می‌کنیم را از خانواده‌مان یاد می‌گیریم. ما همچنین از این روابط مهم اولیه یاد می‌گیریم که چگونه با دیگران تعامل داشته باشیم و با آن‌ها را دوست داشته باشیم.

اگر در یک خانواده سالم با روابط عاطفی سالم به دنیا بیایم، احتمالاً یاد خواهیم گرفت که چگونه از روابط سالم نگهداری کنیم. اگر در خانواده ای ناکارآمد متولد شویم که در ارتباطاتش مشکل دارد، ممکن است در برقراری ارتباط با دیگران مشکل داشته باشیم.

در حالی که متولد شدن در خانواده‌ای از نوع دوم قطعا یک بدشانسی است، اما این یک وضعیت غیرقابل‌تغییر نیست. در حالیکه تقریباً همه خانواده‌ها در یک برهه‌ای و یا بیشتر با نوعی از اختلالات سروکار دارند، اما بیشتر خانواده‌ها احساس تمامیت، تعلق‌خاطر و خوشبختی را حفظ یا بازیابی می‌کنند.

خانواده درمانی راهی برای انجام این کار به خانواده ها ارائه می‌دهد – روشی برای رشد یا حفظ یک خانواده سالم و کارآمد.

خانواده درمانی/مشاوره خانواده چیست؟

خانواده درمانی یا مشاوره خانواده نوعی از درمان است که برای بررسی و برطرف نمودن مشکلات خاصی که تأثیر بر سلامت و عملکرد خانواده دارند طراحی شده است. این می‌تواند برای کمک به خانواده در یک دوره دشوار، یک انتقال بزرگ (مانند مرگ، جابه‌جایی و ازدواج ) یا مشکلات بهداشت روانی یا رفتاری در اعضای خانواده استفاده شود.

مشاوره خانواده مشکلات افراد را در یک واحد بزرگتر: خانواده مشاهده می‌کند. فرض این نوع درمان این است که بدون درک پویایی گروه نمی‌توان مشکلات را با موفقیت برطرف یا حل کرد.

زیرا نحوه عملکرد خانواده بر نحوه شکل‌گیری مشکلات مراجع‌کننده و چگونگی تشویق یا فعال شدن آنها توسط اعضای دیگر خانواده تأثیر می‌گذارد.
مشکلات رفتاری یا عاطفی در کودکان دلایل متداول برای مراجعه به یک مشاور خانواده است. مشکلات کودک در خلاء وجود ندارد. آنها وجود دارند، و احتمالاً باید در چارچوب خانواده مورد بررسی قرار گیرند.

لازم به ذکر است که در خانواده درمانی یا مشاوره خانواده، اصطلاح خانواده به معنای خویشاوندان خونی نیست. در این زمینه، “خانواده” هرکسی است که “نقش حامی طولانی مدت در زندگی شخص دارد ، که ممکن است به معنای روابط خونی یا اعضای خانواده در یک خانه نباشد.

حتما بخوانید : رفتار با فرزند ناتنی

هدف مشاوره خانواده

هدف مشاور خانواده، کمک به اعضای خانواده در بهبود ارتباطات، حل مشکلات خانوادگی، درک و رسیدگی به موقعیت‌های ویژه خانوادگی (به عنوان مثال مرگ، بیماری جدی جسمی،ذهنی یا روحی، یا مشکلات کودکان و نوجوانان) و ایجاد یک محیط خانوادگی با عملکرد بهتر است.

برای مشاوره و روانشناسی نوجوانتان، کنار شما هستیم. با ما تماس بگیرید:

88652505 - 88652502 - 021

برای خانواده‌های دارای یک عضو که یک بیماری جسمی یا روانی جدی دارند، خانواده درمانی می‌تواند خانواده‌ها را در مورد این بیماری آموزش دهد و مشکلات مربوط به مراقبت از اعضای خانواده را برطرف کند.

برای کودکان و نوجوانان، مشاوره خانواده معمولاً در مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد که کودک یا نوجوان دارای اختلالات شخصیت،اختلالات خلقی یا اختلالات اضطرابی باشد که باعث اختلال در کارکرد خانوادگی و یا اجتماعی آنها می‌شود و یا هنگامی که یک عضو جدید مانند نامادری یا ناپدری وارد زندگی آنها می‌شوند که تطبیق با زندگی جدید خانوادگی را برای آنها مشکل می‌سازد.

شرح مشاوره خانواده

خانواده درمانی به طور کلی توسط یک درمانگر یا تیم درمانی انجام می‌شود که در تکنیک‌های خانواده درمانی و گروه‌ درمانی آموزش دیده و با تجربه هستند. ممکن است درمانگران روانشناس، روانپزشک ، مددکاران اجتماعی یا مشاور باشند. خانواده درمانی شامل چندین جلسه درمانی است که معمولاً حداقل به مدت یک ساعت و در فواصل منظم (به عنوان مثال یک بار در هفته) برای چند ماه انجام می‌شود.

به طور معمول‌ و همانطور که گفتیم، خانواده درمانی برای رفع یک مشکل خاص مانند یک نوجوان مبتلا به یک اختلال روانشناختی یا سازگاری با مرگ یکی از اعضای خانواده آغاز می‌شود. با این حال، به طور مکرر، جلسات درمانی مشکلات دیگری را در خانواده از جمله مشکلات ارتباطی آشکار می‌سازند. در یک جلسه درمانی ، درمانگران به دنبال تجزیه و تحلیل روند تعامل و ارتباطات خانوادگی به عنوان یک کل هستند و با یک عضو خاص خانواده طرف نمی‌شوند.

خانواده درمانی براساس تئوری سیستم‌های خانوادگی استوار است، که در آن خانواده به عنوان یک ارگانیسم زنده و پویا و نه فقط صرفا به عنوان جمعی از افراد نگاه می‌شود.

خانواده درمانی از نظریه سیستم‌ها یعنی ارزیابی اعضای خانواده بر حسب موقعیت یا نقش آنها در کل سیستم استفاده می‌کند.

با تغییر نحوه کار سیستم به جای تلاش برای درست کردن یک عضو خاص، مشکلات درمان می‌شوند.

آنچه از مشاوره خانواده می‌توانید انتظار داشته باشید

خانواده درمانی یا مشاوره خانواده معمولاً چندین عضو خانواده را برای جلسات درمانی دور هم جمع می‌کند. با این حال، ممکن است یک عضو خانواده به طور جداگانه یک مشاور خانواده را ببیند.

جلسات به طور معمول حدود 50 دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد. خانواده درمانی اغلب کوتاه مدت است – به طور کلی حدود 12 جلسه. با این وجود، تعداد جلسات و فواصل بین آنها بستگی به وضعیت خاص خانواده شما و توصیه درمانی دارد. در طول خانواده درمانی، موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید:

مهارت حل مساله

توانایی خانواده خود را در حل مشکلات و بیان افکار و احساسات به روشی مولد بررسی کنید.

قوانین و الگوهای رفتاری

نقش‌های خانوادگی، قوانین و الگوهای رفتاری را کشف کنید تا موضوعاتی را که منجر به درگیری می‌شوند – و روش‌های کار از طریق این موضوعات – شناسایی کنید.

نقاط قوت و ضعف

نقاط قوت خانواده خود، مانند مراقبت از یکدیگر و نقاط ضعف، مانند دشواری در زندگی در کنار یکدیگر، را مشخص کنید.

برای رزرو وقت زوج درمانی تماس بگیرید:

88652505 | 88652502 | 021

10 دلیل که چرا ممکن است نیاز به مشاوره خانوادگی داشته باشید

اگر به فکر مشاوره خانواده هستید ، این به خودی خود نشانگر خوبی است که به آن احتیاج دارید. همانطور که شما این تصمیم مهم را برای جلب حمایت از خارج خانواده را می‌گیرید، 10 دلیل نیز وجود دارد که نشان می‌دهد خانواده شما گزینه مناسبی برای بهره‌مندی از مشاوره خانواده است. همانطور که به دنبال یک مشاور خانواده هستید.

1. خانواده آمیخته

وقتی دو خانواده جداگانه تصمیم می‌گیرند که یکی شوند خانواده آمیخته تشکیل می شود. این می‌تواند زمانی اتفاق بیفتد که یک نفر با فرزند با شخص دیگری که نیز فرزند دارد ازدواج کند. یک خانواده آمیخته همچنین می‌تواند زمانی که یک شخص فرزند است با فردی که فرزند دارد ازدواج کند ایجاد شود.
مدیریت این نوع خانواده‌ها دشوار است، به خصوص هنگامی که والدین دیگری نیز از روابط قبلی وجود دارند که هنوز در زندگی فرزندان دخیل هستند.

با ایجاد مرزها، نقش ناپدری یا نامادری می‌تواند پر از مذاکرات مداوم باشد. هر نقشی که داشته باشید، احتمالاً هدف همه این است که یک خانواده هماهنگ داشته باشید که در آن همه اعضا احساس شنیده شدن و درک شدن کنند. مشاوره خانواده می تواند در این امر به شما کمک کند.

2. خانواده جدا شده

آیا متوجه شده‌اید که خانواده شما دیگر با هم صحبت نمی‌کنند؟ آیا نوجوانان شما به جای اینکه دور میز شام در مورد روزشان به شما بگویند ، سرگرم توییتر و اینستاگرام هستند؟ آیا خودتان متوجه می‌شوید حتی قبل از بیرون آمدن از رختخواب در صبح ، دنبال موبایل‌تان می‌گردید تا پیام‌هایتان رابررسی کند؟

آیا قبل از بروزرسانی اینستاگرام همسرتان و تگ کردن شما، می‌دانید که با چه کسی به ناهار رفته است؟ هرچه ارتباط ما با تلفن و دنیای مجازی بیشتر باشد، ممکن است ارتباط کمتری با افرادی داشته باشیم که بیشترین معنا را به زندگی ما می‌دهند. مشاوره خانوادگی می‌تواند به خانواده‌هایی که به طور موثر ارتباط برقرار نمی‌کنند ، کمک کند از وسایل الکترونیکی جدا شده و با یکدیگر در تماس باشند.

3. تنهایی

نوجوانان می‌توانند گاهی حالی به حالی و جوانان خواستار حفظ حریم خصوصی بیشتر باشند. بعضی اوقات ممکن است همسر شما بخواهد روزی را به خودش اختصاص دهد تا از وظایف مادری پر مشغله خود دور شود، یا ممکن است شوهر شما برای یک سفر ماهیگیری آخر هفته با بچه‌ها برنامه‌ریزی کند. صرف نظر از سن و سال، خواستن اوقات فراغت برای همه عادی است.

اما اگر می‌بینید که یکی از اعضای خانواده در حال فاصله گرفتن از خانواده است، به جای اینکه شام در کنار شما باشد، ترجیح می‌دهد در اتاق خود بماند و دیگر با دوستان یا خانواده خود معاشرت نداشته باشد، این می‌تواند به یک مشکل اساسی تبدیل شود.

حتما بخوانید : چگونه تنها باشیم ولی احساس تنهایی نکنیم

غالباً، افرادی که به آرامی از موقعیت‌های اجتماعی فاصله می‌گیرند ممکن است دچار افسردگی یا سایر موارد بهداشت روان شوند که باید مورد توجه قرار گیرند. در موارد دیگر ممکن است یکی از اعضای خانواده، به ویژه کودک، که کناره‌گیری می‌کند، با قلدری یا سوء استفاده جنسی روبرو شده باشد. صرف نظر از این دلیل، مشاوره خانواده می‌تواند به شما در ارتباط مجدد کمک کند.

4. رفتارهای دراماتیک

اگر والد هستید، زمانی بوده است که شما هم نوجوان بوده‌اید، بنابراین می‌دانید که نوجوانان از یک سری دستورالعمل‌هایی که شما هرگز درک نخواهید کرد تبعیت می‌کنند. سالهای نوجوانی مملو از احساسات، اضطراب و سؤال است. اگر نوجوان شما دچار دلهره‌های مکرر می‌شود و بیش از حد احساساتی می‌شود ، این ممکن است نشانه ای از یک مسئله اساسی باشد.

کودکان اکثر اوقات به گونه‌ای رفتار می‌کنند که دلیلی برای رفتار خود ندارند. اکثر مردم در تنظیم عواطف خود تا زمانی که مغزهایشان به طور کامل در حدود 22-25 سالگی شکل نگیرد، دچار مشکل می‌شوند. مشاوره خانواده می‌تواند به شناسایی موارد اساسی در خانواده شما که باعث عذاب عاطفی برای فرزندان و خانواده شما می‌شود کمک کند.

5. معتاد

اعتیاد می‌تواند هر کسی را در خانواده از همسرتان گرفته تا نوجوان یا اعضای خانواده درجه دو شما را تحت تأثیر قرار دهد. حتی اگر معتاد در خانواده نزدیک شما نباشد ممکن است عواقب اعمال آنها به شدت احساس شود. مصرف الکل و مواد مخدر به سختی می‌تواند مورد پذیرش خانواده قرار بگیرد، به ویژه هنگامی که یا سابقه ای قوی وجود دارد یا عدم سابقه مصرف مواد مخدر و الکل در خانواده وجود دارد.

حتما بخوانید : انواع اعتیاد به اینترنت: علل و علائم اعتیاد به آن

هرگاه عزیز شما به مداخله، خدمات توانبخشی یا مشاوره نیاز داشته باشد ، تمام خانواده از مشاوره خانواده و یادگیری نحوه حمایت از یکدیگر و مبارزه با اعتیاد به طور مشترک بهره‌مند می‌شوند.

6. رازداری

داشتن اسرار یا چیزهای خاصی که برای خودتان نگه دارید طبیعی و سالم است. اگرچه یک کتاب باز بودن در خانواده می‌تواند مهم باشد و ارتباط در ازدواج بسیار مهم است، داشتن چند مورد راز کوچک برای خودتان به کسی آسیب نمی‌رساند.

با این حال، اگر چیزهایی را مرتباً از همسرتان مخفی نگه می‌دارید یا چیزهایی را که عمداً جوری هماهنگ می‌کنید که از چشم همسرتان دور بماند، این رفتارهای فریبنده و پنهانی است و می‌تواند منجر به برخی ضربات مهم به زندگی مشترک شود.

مشاوره خانواده می تواند به شما و همسرتان کمک کند تا علت اصلی فاصله ایجاد شده بین شما و اینکه چرا اسرار پنهان می‌شوند را کشف کنید. یک مشاور خانواده همچنین می‌تواند کمک کند تا شکاف ارتباطی را که با شریک زندگی خود تجربه می‌کنید ، مجددا ترمیم کنید.

7. فاصله جنسی

طبق یک مطالعه عمومی، زوجین برای حفظ صمیمیت و نزدیکی باید حداقل یک بار در هفته رابطه جنسی برقرار کنند. ثابت شده است که انتظار بیشتر از یک هفته برای این صمیمیت منجر به فاصله و مشکل در ارتباط می‌شود. دلایل زیادی وجود دارد که زوجین دچار طلاق جنسی می‌شوند. بعضی اوقات به دلیل داروها یا عدم تعادل هورمون‌ها باعث کاهش میل جنسی می‌شود. بعضی اوقات می‌تواند ناشی از چیزی درون رابطه باشد.

حتما بخوانید : تعداد دفعات سکس به طور طبیعی چقدر است؟

عدم صمیمیت در یک رابطه می‌تواند نشانه‌ای از مبارزات ارتباطی ، افسردگی ، قطع ارتباط یا صرفاً وقت کافی برای یکدیگر نباشد. غالباً وقتی زوجین با صمیمیت مشکل دارند ، در سایر زمینه های رابطه خود نیز مشکل دارند و همین امر می تواند منجر به مشاجره و نزاع شود. مشاوره خانواده می‌تواند کلید ارتباط مجدد جسمی و عاطفی با همسرتان باشد.

برای رزرو وقت مشاوره جنسی (سکس تراپی) با ما تماس بگیرید:

88652505 | 88652502 | 021

8. صمیمیت به عنوان مجازات

هنگامی که همسر شما ظرف‌های غذا را نمی‌شوید و در عوض می‌گوید می‌خواهم به فلان نفر پیام بدهم و حالش را بپرسم، آیا او را از صمیمیت به عنوان مجازات عملش محروم می‌کنی؟ شما هرگز نباید احساس کنید که باید شریک زندگی خود را مجازات کنید. در یک رابطه، دو نفر باید برای دستیابی به یک راه‌حل با سود متقابل برای مسئله خود تلاش کنند، نه اینکه یکدیگر را مجازات کنند.

خودداری از صمیمیت ساده‌ترین راه برای کنترل کردن همسر خود است و بعضی اوقات ممکن است حتی متوجه نشویم که در حال انجام آن هستیم. این رفتار می‌تواند باعث عدم تعادل زیاد در یک رابطه شود و منجر به نارضایتی و عصبانیت شود. مشاوره خانواده می‌تواند به شما کمک کند راه‌های بهتری برای برقراری ابراز نیازهای خود به همسرتان پیدا کنید.

9. در حال رشد جدا

افراد به طور طبیعی با بزرگتر شدن رشد می کنند و تغییر می‌کنند. در یک رابطه، گاهی اوقات ما باید با نحوه تغییر و رشد خانواده‌های خود سازگار شویم. هنگامی که کودکان بزرگ می‌شوند، والدین این شانس را دارند که وقتی فرزندانشان تصمیم می‌گیرند مستقل زندگی کنند در مورد نحوه زندگی و اینکه چگونه می‌خواهند ادامه زندگی‌شان را سپری کنند برنامه‌ریزی کنند و در بعضی مواقع، اعضای خانواده می‌توانند ایده‌های بسیار متفاوتی از یکدیگر برای ادامه مسیر خود داشته باشند.

ممکن است شما یک فرزندی در خانه داشته باشید که تصمیم به مستقل شدن نداشته باشد. یا برای مثال شما ممکن است بخواهید در حالی که همسرتان مایل به ماجراجویی در سراسر جهان است به کوهستان بروید.

یک مشاور خانواده می‌تواند به خانواده شما کمک کند تا هر یک از اعضا بدون درگیری، در مسیر آینده خود حرکت کند. مشاوره زمینه‌ای برای خطوط باز ارتباط با یک واسطه بیطرف فراهم می‌کند.

حتما بخوانید : چگونه از جلسات رواندرمانی بیشترین بهره را ببریم؟

10. نگه داشتن کینه‌ها

وقتی یکی از اعضای یک خانواده کینه‌ای را در خود نگه می‌دارد، این می‌تواند حس شود و بر کل خانواده تأثیر گذارد. اگر دائماً این کینه را از شوهرتان داشته باشید که او 100 میلیون در یک شراکت از دست داده است یا از همسرتان در مورد خراب کردن ماشین مورد علاقه‌تان درحالیکه به او گفته بودید که با آن رانندگی نکند یا از دخترتان انتقاد کنید زیرا او هفته‌ها با خواهرش صحبت نکرده است، ممکن است شما به مشاوره خانواده احتیاج داشته باشید.

نگه داشتن کینه برای خانواده مسموم است زیرا موجب نارضایتی، عصبانیت و تحقیر می‌شود. این احساسات اغلب به دعوا و تلخی غیرضروری منجر می‌شود.

بعضی اوقات حتی به خاطر نمی‌آوریم که چرا از دست کسی عصبانی هستیم زیرا کینه‌ای را مدت‌هاست که در دلمان نگه داشته‌ایم و فقط می دانیم که عصبانی هستیم. هنگامی که دیوارهای اعتماد و ارتباط در حال خراب شدن هستند، مشاوره خانواده وجودش ضروری و لازم است.

ما از ساعت 8 تا 21 در کلینیک هستیم. برای رزرو وقت مشاوره و روانشناسی تماس بگیرید:

88652505 - 88652502 - 021

دیدگاهتان را بنویسید

Post comment