هشت سال از روزی که چمان موجودیت مستقلی یافت، میگذرد. طی این سالها، تمرکز اصلی ما کار بالینی بود و در این مسیر پر فراز و پر نشیب، تلاش بسیاری کردیم. ثمرهی این تلاش، برگزاری بیش از شصت هزار جلسه بود و توانستیم به بیش از هفت هزار نفر که به دنبال ارتقاء سطح سلامت روان خود بودند، یاری برسانیم. در حال حاضر ما در حوزههای رواندرمانی فردی، گروهدرمانی، کارگاههای آموزشی برای عموم، و نیز در حوزهی روانشناسی صنعتی و سازمانی مشغول فعالیت هستیم. سایت و اینستاگرام چمان نیز، به مرجعی قابل اطمینان و آگاهبخش برای مخاطبین تبدیل شده است. در حوزهی درون سازمانی، ما به دنبال رشد و توسعهی مدام هستیم. ما در حال تبدیل کلینیک به مجموعهای از کلینیکهای تخصصی هستیم تا از این طریق اثربخشی خود را افزایش دهیم؛ و پس از این نیز همچنان به دنبال گسترش فعالیتها و ورود به حوزههای جدید و تعریف اهداف نوین خواهیم بود.
در همین راستا و در کنار سایر فعالیتهای خود، تصمیم گرفتیم جامعهی روانشناسی را مخاطب قرار دهیم. فعالیت خود را در این حوزه با برگزاری سمپوزیوم تخصصی اضطراب آغاز کردهایم و قصد داریم برگزاری ماهیانهی این سمپوزیومهای تخصصی را ادامه دهیم. متخصصین چمان از پتانسیل بالایی برخوردارند. در جمع ما همکارانی هستند که سابقهی تدریس در دانشگاههای معتبری چون دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی تبریز را در کارنامه دارند. ما مشتاقیم که این ظرفیتهای بالقوهی چمان را به فعل درآوریم. طرح بورسیهی چمان را در این راستا تدوین کردهایم. آموزش مداوم، انجام کار بالینی مکفی و دریافت سوپرویژن منظم، محور برنامهریزیهای ما در طرح بورسیه چمان بودهاند.
چمان بستری بوده است برای رشد. ما از تجربههای خود در زمینهی آموزش به درمانگران تازهکار، ارائهی سوپرویژن و بهکارگیری آنها در کلینیک چمان به عنوان همکار، به شیرینی یاد میکنیم و از این تجربیات بسیار آموختهایم؛ اما این نخستین بار است که اقدام به طراحی یک دورهی یکساله با هدف آموزش به درمانگرانی که در ابتدای راه درمانگریاند، نمودهایم. در ادامه به معرفی جزئیات این طرح میپردازیم.
الف- رویکرد درمانی
در اولین طرح بورسیه چمان، رویکرد طرحوارهدرمانی را انتخاب کردهایم تا آن را به طور تخصصی آموزش دهیم.
ب- دوره آموزشی
یک دورهي شش ماهه را در نظر گرفتهایم تا طی آن بتوانیم آموزش نظری و عملی دانشجویانمان را دنبال کنیم. در این دورهی شش ماهه، اهداف زیر محقق میشوند:
۱۰۰ ساعت آموزش نظری و سوپرویژن: یک روز در هفته ساعت ۹ الی ۱۳ (روز جلسه با هماهنگی سوپروایزر و دانشجویان تعیین خواهد شد)
۱۲۵ جلسه آموزش عملی: یک روز در هفته، پنج مراجع، ساعت ۹ الی ۱۵ (روز کاری با هماهنگی کلینیک و دانشجو تعیین خواهد شد)
ج- دوره اینترنی
برای تکمیل مهارتهای بالینی و تداوم نظارت بالینی، دورهی اینترنی تدارک دیده شده است. طول مدت این دوره نیز شش ماه است تا اهداف زیر پوشش داده شوند:
۲۵ ساعت سوپرویژن: یک ساعت سوپرویژن هفتگی منظم
۳۷۵ جلسه بالینی: دو روز در هفته، ۱۴ جلسه در هفته (روزهای کاری با هماهنگی کلینیک و دانشجو تعیین خواهد شد)
د- مخاطبین طرح:
دانشجویان دکترای تخصصی روانشناسی (و گرایشهای مرتبط)
رزیدنتهای روانپزشکی
(متقاضیانی که در حال حاضر دانشجوی Ph.D. یا رزیدنت نیستند اما رزومهی پر باری دارند، می توانند رزومهی خود را جهت بررسی ارسال نمایند.)
ه- روش ارائه درخواست
در این طرح، ابتدا متقاضیان طرح بورسیه، رزومهی خود را به آدرس ایمیل چمان (chamaan.ir@gmail.com) ارسال میکنند. سپس رزومه توسط اعضای آکادمی چمان بررسی و از بین متقاضیان طرح، واجدین شرایط جهت استفاده از شرایط بورسیه و گذراندن دورهی طرح، برگزیده خواهند شد. مراتب به اطلاع متقاضی برگزیده اعلان و از وی جهت حضور در یک جلسه مصاحبه حضوری دعوت به عمل خواهد آمد. در صورت تایید نهایی اعضای آکادمی، قرارداد آغاز طرح بین متقاضی و کلینیک، منعقد خواهد شد.
و- زمانبندی طرح
اعلان طرح: ۱ تیر ۱۴۰۲
مهلت ارسال رزومه توسط متقاضیان: از زمان اعلان تا پایان وقت ۲۳ تیر ۱۴۰۲
بررسی رزومههای ارسالی و دعوت به مصاحبه حضوری: ۲۴ الی ۳۱ تیر ۱۴۰۲
آغاز طرح: ابتدای مرداد ۱۴۰۲
انتهای طرح: ابتدای مرداد ۱۴۰۳
ز- تسهیلات طرح
طی مدت دوره آموزشی، ماهیانه مبلغ هشت میلیون تومان و طی مدت دوره اینترنی، ماهیانه مبلغ دوازده میلیون تومان به هریک از برگزیدگان طرح بورسیه تعلق خواهد گرفت (مجموعا ۱۲۰ میلیون تومان به ازای هر نفر طی یکسال). هزینهی ساعات آموزش نظری و سوپرویژن نیز تماما توسط کلینیک پرداخت میگردد.