چه مرد باشید و چه زن، در هر کجای دنیا که زندگی کنید قطعا انتخاب همسر مناسب یکی از دغدغههای شما می باشد. حتی اگر در یک نگاه عاشق شوید باز هم احتمالا روزی با این پرسش در ذهن خود مواجه خواهید شد که آیا کسی که عاشقش هستم می تواند همسر مناسب من باشد؟ در این محتوا از مجله روانشناختی چمان به دنبال تشریح این عبارت دو بخشی پر دردسر هستیم: همسر مناسب!
اگر میکروفون در دست بگیرید و به عنوان یک گزارشگر همین سوال را از مردان و زنانی که در اطراف خود می بینید بپرسید که: “از نظر شما همسر ایدهآل چه کسی است؟” احتمالا با جوابهای تکراری زیادی رو به رو خواهید شد:
- باشخصیت باشد
- تحصیل کرده باشد
- پولدار باشد
- باشعور باشد
- خانواده خوبی داشته باشد
- سالم باشد
- اهل کار و زندگی باشد
- و …..
خب اکنون کمی به برایند تمام این پاسخها فکر کنید! چنین گل بیخاری را در کدام باغ میتوان یافت؟ آیا همسر مناسب فقط کسی است که تمام این ویژگیهای مثبت را داشته باشد؟
و آیا اگر مرد یا زنی را پیدا کنیم که مجموع این شرایط را دارا باشد دیگر قطعا در زندگی با او احساس خوشبختی خواهیم کرد؟
ویژگی های همسر مناسب کدامند؟
پیش از این در محتوای انتخاب همسر مناسب برای خانم ها گفتیم که متخصصان بر این باور هستند که عبارت کلی “همسر مناسب” احتمالا نمی تواند در نهایت ما را به ان زندگی مشترک ایدهآلی که میخواهیم برساند.
بهتر است بپرسیم: شریک عاطفی مناسب برای من چه کسی است یعنی به دنبال فردی باشیم که اشتراکات اخلاقی و رفتاری با ما دارد و مسیری که برای ادامه زندگی انتخاب نموده در مسیر انحرافی از رویاها و آرزوهای ما نیست و برای رسیدن به این هدف باید ابتدا خودمان را بهتر بشناسیم.
اما پرسش مهمتر در ازدواج و انتخاب همسر این است که “ من تا چه اندازه فرد مناسبی برای ازدواج هستم؟”
شاید با خودتان بگویید که این سوال چه ربطی به انتخاب شریک عاطفی مناسب دارد! واقعیت این است که اگر به دنبال ازدواج با یک مرد یا زن ایدهآل هستیم در ابتدا باید خودمان یک فرد ایدهآل باشیم. اگر به دنبال زندگی با یک فرد باشخصیت هستیم که در سطح بالایی از سلامت روان قرار دارد ابتدا خودمان باید در سطح مطلوبی از سلامت روان قرار بگیریم.
ما در ازدواج جذب افرادی میشویم که طرحوارهها و تلههای شخصیتی ما را تامین میکنند.
کمی گیج کننده بود؟ بگذارید با یک مثال بررسی کنیم.
زنی را در نظر بگیرید که از اختلال شخصیت وابسته رنج میبرد و تمام طول عمر خود را در وحشت رها شدن ازسوی دیگران گذرانده است. چنین زنی احتمالا به طور ناخودآگاه درگیر ازدواج با فردی خودشیفته خواهد شد که شخصیت کنترلگری داشته و ترس از رهاشدگی را با عدم ایجاد امنیت روانی در رابطه به طور مداوم در این زن زنده میکند.
بنابراین اگر میخواهیم یک رابطه عاطفی امن بسازیم که بر پایه آرامش و رشد باشد باید تلههای روانی و اختلالات شخصیت خود را بهتر بشناسیم. قدم برداشتن در مسیر درمان و اصلاح تلههای روانی خود نخستین اقدام برای رسیدن به یک ازدواج موفق است.
وقتی میگوییم همسر ما باید با شخصیت باشد منظورمان چیست؟ چه تعریف دقیقی از شخصیت داریم؟
از منظر علم روانشناسی، شخصیت به مجموعه صفات اخلاقی و رفتاری ثابت و پایداری گفته میشود که با گذشت زمان تغییر نمیکند و در هر شرایطی وجود دارد.
در حقیقت شخصیت از یک نوع منحصر به فرد نگرش و تفکر نسبت به موضوعات تشکیل شده است که این نوع خاص برداشت و افکار موجب بروز رفتار خاص میشود.
برای مثال کسی که شخصیت خودشیفته دارد به دلیل وجود این فکر غالب که همیشه دیگران به دنبال تحقیر من هستند ـ زیرا در عمق ناخوداگاهش از ضعف عزت نفس رنج میبرد ـ به محض اینکه احساس کند کسی در موقعیت بالاتری نسبت به او قرار دارد شروع به تخریب و تحقیر وی میکند و یا کسی که از اختلال شخصیت پارانوئید رنج میبرد چون دائم احساس خطر و تهدید میکند حتی در موقعیتهای عاطفی نیز به راحتی ابراز علاقه فرد را باور نکرده و نسبت به اینکه دیگران همیشه نیت شومی برای او دارند مضطرب است.
بنابراین شخصیت را نمیتوان به راحتی از روی ظاهر افراد تشخیص داد.
هیچ کدام از سرنخ های تحصیلات، ثروت، خانواده، روحیه اجتماعی و … نمیتواند تضمین کند که شما با فردی رو به رو هستید که صفات شخصیتی سالمی دارد.
مشورت با یک روانشناس و افزایش اگاهی در زمینه سلامت روان از جمله درمان اختلالات شخصیت یکی از مهمترین کارهایی است که باید برای انتخاب همسر ایدهال انجام دهید.
در یک کلام اگر بخواهیم به پرسشهای:
همسر مناسب من کیست پاسخ دهیم باید بگوییم که خود شما چه کسی هستید؟
در چه سطحی از سلامت روان قرار دارید؟
آیا از اختلال شخصیت رنج میبرید؟
اولویتهای شخص شما برای ازدواج کدام است؟
چه توقعاتی از همسر آینده خود دارید؟
تحمل چه رفتارهایی برای شما سخت است؟
پاسخ دقیق و درستی بدهیم، قطعا با خواندن یک یا دو کتاب که به بیان تفاوتهای زن و مرد میپردازد و یا کسب تکلیف از دوست و فامیل به دست نخواهد آمد زیرا در چنین شرایطی هر کس ویژگیهای متناسب با صفات شخصیتی خود را به عنوان ویژگیهای یک همسر خوب مطرح میکند.
برای مثال زنی که در تمام طول عمر خود از زندگی با یک شوهر خسیس رنج برده احتمالا اکنون دست و دلباز بودن را به عنوان مهمترین ویژگی یک همسر ایدهآل بر میشمرد و یا مردی که حس خوبی نسبت به ظاهر و اندام همسر خود ندارد تاکید دارد که ویژگیهای ظاهری نقش اصلی را در رضایت از ازدواج بازی خواهند کرد.
بنابراین اگر میخواهید بدانید که همسر ایدهآل شما چه کسی است باید به جای نظر سنجی عمومی و تکیه بر مطالب کاملا سطحی یا به اصطلاح زرد، مسیر ازدواج خود را در ارتباط با یک مشاور ازدواج و پیش از آن با دریافت کمک از یک درمانگر اختلالات فردی آغاز کنید.
با دریافت کمک از یک مشاور ازدواج حرفهای میتونید انتخابی آگاهانه و مطمئن داشته باشید و آسیبهای اونو به حداقل برسونید.
برای رزرو وقت مشاوره ازدواج با ما تماس بگیرید:
88652505 | 88652502 | 021
به این ترتیب به سطحی از سلامت روان و اگاهی خواهید رسید که دیگر میتوانید همسر مناسب خود را شخصا انتخاب نموده و یک رابطه عاطفی امن و ثمربخش را تجربه کنید.
انتخاب همسر ایدهآل برای کسانی که یک بار در ازدواج با شکست مواجه شدهاند میتواند به مراتب سختتر باشد. بسیاری از این افراد معمولا به دلیل ناکامی در انتخاب خود، اکنون نسبت به هرآنچه که پیشتر به آن باور داشتند دچار تردید شده و در برابر ازدواج یک گارد دفاعی دارند.
به جرات میتوان گفت که رمز موفقیت در ازدواج دوم تفکر منطقی درباره دلایل شکست و تلاش برای رسیدن به پذیرش نسبت به آنچه که رخ داده میباشد.
فارغ از آنکه چه کسی نقش بیشتری در فروپاشی یک ازدواج داشته است آنچه که به شما کمک میکند تا بتوانید دوباره روی پاهای خود بایستید و این بار در انتخاب همسر مناسب درست عمل کنید حل و فصل خشم، تعارض، غم و اما و اگرهای به جا مانده از ازدواج قبلی در ارتباط با یک رواندرمانگر و مشاوره پس از طلاق میباشد.
۷ ویژگی همسر مناسب برای ازدواج
علی رغم تمام نکاتی که تا به اینجا به آنها اشاره نمودیم برخی صفات شخصیتی و ویژگیهای رفتاری وجود دارند که میتوان آنها را مخرج مشترک تمام معیارهایی دانست که باید یک زن و مرد داشته باشند تا بتوان آنها را به عنوان یک گزینه مطلوب برای ازدواج و زندگی مشترک در نظر گرفت.
واقعیت این است که برخی ویژگیهای شخصیتی زیربنای اصلی یک همسر ایدهآل هستند به این معنا که نبود این صفات اخلاقی و رفتاری میتواند سایر ویژگیهای مثبت و امتیازات فرد را تحتالشعاع خود قرار دهد.
این صفات احتمالا همان معیارهایی هستند که اکثر مصاحبهشوندگان در پاسخ به پرسش: “همسر مناسب کیست؟” به انها اشاره خواهند کرد.
بیایید مروری دیگر بر مهمترین ویژگیهای فردی که میتواند گزینه اولیه مناسبی برای ازدواج باشد داشته باشیم:
به بلوغ روانی و عاطفی رسیدهاند!
احتمالا تمایلی ندارید که از همان ابتدای ازدواج مسئولیت تر و خشک کردن یک نوجوان را بر عهده بگیرد. شما به دنبال انتخاب شریک عاطفی هستید یعنی کسی که بتوانید در سختیها و مشکلات از او کمک بگیرید و پا به پای هم رشد کنید نه کسی که هنوز به اندازه یک فرد بالغ قدرت تصمیمگیری نداشته و ظرفیت روانی کافی برای رویارویی با مشکلات را ندارد.
مرد یا زنی که به بلوغ عاطفی برسد میتواند دیگری را دوست بدارد و دوست داشته شود بدون آنکه بخواهد او را تحت سلطه خود دراورد. فردی با بلوغ عاطفی کامل رابطه زناشویی خود را بر پایه امنیت و دلبستگی میسازد نه وابستگی و اجتناب!
تهاجمی رفتار نمیکند!
یک شریک عاطفی مناسب کسی است که برای رسیدن به اهداف خود دیگری را سرکوب نمیکند.
کسی که در شرایط اختلاف نظر و مواقعی که اوضاع بر وفق مرادش نباشد تهاجمی رفتار کند و شنونده خوبی برای نظرات همسر خود نباشد احتمالا گزینه مناسبی در ازدواج نخواهد بود. این نوع رفتار زورگویانه و تهاجمی میتواند اثرات مخربی بر کیفیت رابطه جنسی زوجین نیز داشته باشد.
صادقانه رفتار میکند!
یک شریک زندگی ایدهآل نسبت به اهمیت صداقت در رابطه آگاه است زیرا میداند که شفافیت با همسر اعتماد را میان دو طرف تقویت نموده و امنیت روانی رابطه را تامین میکند. قطعا زندگی با کسی که نتوانید به او اعتماد کنید حاصلی جز اضطراب و مشکلات روانشناختی برای شما نخواهد داشت.
همچنین اگر رفتار تهاجمی، پرخاشگرانه و پارانوئید شریک عاطفی شما مانع از این میشود که بتوانید با او در یک فضای امن، صادقانه گفتگو کنید شاید باید بیشتر بر روی انتخاب او به عنوان همسر آینده فکر کرده و از یک مشاور راهنمایی دریافت نمایید.
به شما احترام میگذارد!
معنای واژه همسر -به معنی کسی که همراه با شما سر بر یک بالین میگذارد- به خوبی اهمیت احترام متقابل در رابطه را نشان می دهد. مرد یا زنی که با رفتار و کلام خود شما را تحقیر کند و هیچ احترامی برای شخصیت فعلی شما قائل نباشد گزینه مناسبی برای یک زندگی زناشویی طولانی مدت نخواهد بود.
اگر با فردی که به شما احترام نمیگذارد در رابطه هستید و نسبت به عزت نفس آسیب دیده خود بیتفاوت عمل میکنید لازم است که حتما از یک رواندرمانگر فردی برای بیرون کشیدن خود از منجلاب بیارزشی و مهرطلبی اقدام کنید.
برای رزرو وقت روانشناسی بالینی با ما تماس بگیرید:
درک متقابل و حس همدلی دارد!
شریک عاطفی ایدهآل، همسر خود را در شکستها، مشکلات و اشتباهات پشتیبانی کرده و احساسات او را درک میکند. زیباترین احساس میان یک زن و شوهر همدلی عمیق و خالصانه است بدون آنکه منفعت و توقعی در میان باشد. زمانی که زن و شوهر بتوانند افکار، کلام و رفتار یکدیگر را درک کنند و به خواستههای هم احترام بگذارند تفاهم برقرار میشود.
هیچ ازدواج و رابطهای بدون اختلاف و تعارض نیست اما زمانی که زن و مرد بتوانند همراه با درک و همدلی با یکدیگر رفتار کنند تعارضات به خوبی حل و فصل شده و تبدیل به یک سربالایی برای رشد میشوند.
از نظر جنسی پاسخگو است!
بدون شک نمیتوان تاثیر جذابیت ظاهری و عملکرد جنسی را در انتخاب همسر مناسب نادیده گرفت. برای انکه بتوانید همراه با وفاداری و رضایتمندی در کنار شریک عاطفی خود زندگی کنید بسیار اهمیت دارد که ویژگیهای ظاهری او مورد پسند سلیقه شما باشد.
امید به زندگی دارد!
همسر ایدهآل کسی است که شما در کنار او احساس میکنید که همچون یک رود در جریان هستید و علی رغم وجود مشکلات زندگی میتوانید همچنان پرشتاب و آرام به مسیر خود ادامه دهید.
زنانی که در شرایط سخت با لبخندی زیبا و آغوشی پر مهر شما را به آرامش و امید دعوت میکنند و یا مردانی که با حس شوخ طبعی خود همیشه میتوانند امید و شادی را به روح شما برگردانند احتمالا همراه خوب و قابل اعتمادی در مسیر زندگی مشترک خواهند بود.
از جمله نکات قابل توجه این است که جنسیت و نیازهای بنیادی وابسته به آن میتواند نقش بسیار موثری در انتخاب همسر مناسب داشته باشد.
اگرچه صفات شخصیتی زیربنایی برای ازدواج مانند وفاداری، صداقت، سلامت روان، پویایی و … در هر دو جنس باید وجود داشته باشد اما در برخی موارد تفاوت نیازهای جنسیتی موجب میشود که معیارهای زنان با مردان در انتخاب همسر مناسب تا حدودی تفاوت داشته باشد.
برای درک بهتر این موضوع میتوانید محتوای معیارهای انتخاب همسر مناسب برای اقایان را دنبال کنید.
کلینیک روانشناسی چمان
اگر هنوز ازدواج نکردهاید
و یا در شُرف ازدواج هستید،
اگر آنچه نوشتیم باعث شد به فکر فرو بروید و نیاز به راهنمایی و کمک فکری در زمینه ازدواج دارید
حتما از متخصصین مشاوره پیش از ازدواج کمک بگیرید.
ما در کلینیک مشاوره و روانشناسی چمان این امکان را فراهم کرده و در کنارتان هستیم.
ما از ساعت 8 تا 21 در کلینیک هستیم. برای رزرو وقت مشاوره و روانشناسی تماس بگیرید: