هدف درمان فوبیا، ارتقاء کیفیت زندگی شماست تا بیش از این توسط ترسهایتان محدود نشوید.
فوبیای خاص، ترس نامتناسب و شدید از چیزی یا موقعیت خاصی است مثل ترس از پرواز، ترس از مار، و ترس از بلندی، با وجود اینکه خطر واقعی ناشی از آنها کم است، اما منجر به اضطراب نامعقول میشود.
برخلاف اضطراب مختصری که هنگام سخنرانی یا امتحان دادن حس میکنید، فوبیای خاص طولانی مدت است.
واکنشهای جسمانی و روانشناختی شدید ایجاد میکند، و میتواند توانایی عملکرد طبیعیتان را در محلکار، مدرسه، یا موقعیتهای اجتماعی دچار اختلال کند.
فوبیای خاص رایجترین نوع اختلالات اضطرابی میباشد، و همۀ انواع فوبیا هم به درمان نیاز ندارند. اما اگر یک فوبیای خاص بر روند زندگیتان اثر گذاشت، درمانهای متعددی در دسترساند که میتوانند به شما کمک کنند تا بر ترستان غلبه کنید.
ما در ادامه به انواع درمانهای فوبیای شدید میپردازیم.
برای درمان فوبیا چه باید کرد؟
هدف درمان فوبیا افزایش کیفیت زندگی شماست.
همان طور که یاد میگیرید چگونه بهتر واکنشها، افکار، و احساساتتان را کنترل کنید، متوجه میشوید که اضطراب و ترستان کمتر شده و این ترسها دیگر زندگیتان را کنترل نمیکنند.
درمان فوبیا بدین گونه است که در زمان مشخص، تمرکز تنها بر درمان یک نوع فوبی خاص میباشد.
درمان روانشناختی فوبیا
1. درمان مواجهه:
مواجهه یعنی، فرد باید با چیزی که به شدت از آن ترس دارد، روبهرو شود. در اینجا تمرکز بر تغییر واکنش شما نسبت به چیز یا موقعیتی است که باعث ترستان میشود.
برای مثال، اگر از آسانسور میترسید، درمانتان به شکل مرحلهای پیش میرود، ابتدا دربارهی وارد شدن به آسانسور فکر میکنید، سپس عکسهایی از آسانسور میبینید، نزدیک آسانسوری واقعی میروید، وارد آسانسور میشوید.
بسیاری از مشکلات روانشناختی با رواندرمانی و دارودرمانی قابل حله.
برای رزرو وقت روانشناسی بالینی با ما تماس بگیرید:
88652505 | 88652502 | 021
در مرحلهی بعد، ممکن است فقط یک طبقه با آسانسور بروید، بعد چندین طبقه، و در نهایت سوار آسانسوری شلوغ خواهید شد. فرد تشویق میشود تا سرانجام با منبع ترسهای خود رو در رو شود.
2. رویکرد شناختی-رفتاری:
شامل ترکیبی از مواجهه با تکنیکهای دیگر است تا فرد دید و نحوهی کنار آمدنش با موقعیت یا شی ترسناک را تغییر دهد. شما باورهایتان دربارۀ ترس را با باورهای متفاوتی جایگزین میکنید و متوجه تاثیر ترس بر زندگی خود میشوید.
رویکرد شناختی-رفتاری برای درمان فوبیا تاکید میکند، به جای توجه به احساس خستگی و ناتوانی ناشی از ترس، حس اعتماد بنفس و تسلط نسبت به احساسات و افکار را در خود پرورش دهید.
این روش در مقایسه با سایر درمان فوبیها عملکرد خوبی داشته و در یک پیگیری ۶ ماه همچنان اثرات این درمان ادامه داشته.
درمان دارویی برای فوبیا
برای رزرو وقت روانپزشکی تماس بگیرید:
بتا بلاکر:
این دارو جلوی تاثیرات تحریک کنندهی آدرنالین را میگیرد مواردی مثل افزایش ضربان قلب، بالارفتن فشار خون، لرزش صدا و اندامهای حرکتی (مانند پاها).
سِداتیو:
داروهایی با نام بَنزودیازپینها، با کاهش میزان اضطراب، به شما کمک میکنند تا آرام و ریلکس شوید. سداتیوها را باید با احتیاط مصرف کرد زیرا اعتیادآور هستند و اگر سابقهی وابستگی به الکل یا مواد مخدر داشتهاید، نباید از این دارو استفاده کنید.
روشهای خانگی درمان فوبیا (سبک زندگی)
چگونه با فوبیا کنار بیاییم؟!
درمان فوبیا با استفاده از واقعیت مجازی VR
ما از ساعت 8 تا 21 در کلینیک هستیم. برای رزرو وقت مشاوره و روانشناسی تماس بگیرید: