عقده ادیپ اصطلاحی است که در مراحل رشد روانی-جنسی استفاده میشود. گرچه این مفهوم، اولین بار در سال ۱۸۹۹ توسط زیگموند فروید ارائه شد اما تا سال ۱۹۱۰ زیاد استفاده نمیشد.
عقده ادیپ میل و توجه کودک پسر به والد جنس مخالف خود است (مادر) و حس حسادت نسبت به والد همجنس (پدر).
با توجه به این مفهوم بحث برانگیز، کودکان والد هم جنسشان را به عنوان رقیب تلقی میکنند. یک پسر احساس میکند برای دریافت توجه مادر باید با پدرش رقابت کند.
یا یک دختر برای جلب توجه پدرش با مادر خود به رقابت میپردازد. مفهوم بعدی که عقدهی الکترا است توسط دانشآموز اسبق و همکار فروید، کارل یونگ، مطرح شد.
بحث اصلی در این تئوری، احساسات جنسی یک کودک به والدش است. فروید معتقد بود، با این وجود که احساسات و امیال ذکر شده سرکوب و واپس رانده میشوند، همچنان تاثیر قابل ملاحظهای بر رشد کودک دارند.
در ادامه به نشانههای عقده ادیپ و الکترا و چگونگی حل آنها خواهیم پرداخت.
سلام خسته نباشید ، می خواستم بدونم ممکنه من به این عقده دچار باشم ؟ وقتی بچه بودم و پدرم به مادر دست میزد یا همچین چیز هایی از رفتارش بدم میومد و فکر می کردم داره اونو عزیت می کنه ، ولی خب من دختر هستم و الان هم که فکر می کنم مثلا وقتی مردی به نظر شبیه پدرم می یاد ازش خوشم نمیاد ، مثلا وقتی یه رفتاری شبیه پدرم می کنن واقعا بدم میاد ، میشه یکم راهنماییم کنید لطفا؟
نکته ای که مهمه بدونید اینه که به طور کلی این عقده در سطح ناهشیار هست. یعنی شما بر اون آگاهی ندارید. و راهی که بشه به اون دسترسی پیدا کرد کمک گر فتن از یک روانکاو هست.
ما آقای دکتر علی نامور را پیشنهاد میکنیم.
بله دچارهستید
بسیار مفید و آموزنده بود سپاسگذارم
خواهش میکنیم.
خوشحالیم مفید بوده
داشتم کتاب یونگ شناسی کاربردی رو میخوندم که به عقده ادیپ برخوردم و تو گوگل سرچ کردم، صفحه شما خیلی کامل و قابل فهم توضیح داده بود در این مورد،ممنون🙏
خوشحالیم که مفید بوده
سلام، متشکر از آگاهی بخشی تان؛ دل زنده و سلامت باشید.تصاویر تاثیر در روان و رفکار ورفتار آینده خصوصا برای پسران در سنین بلوغ تاثیر گذارند، لطفا این مورد هم لحاظ بفرمایید (خداوند عزیز عیب پوش هست و نیکوکاران و اصلاح کنندگان را دوست دارد)
ممنون از تاپیک و توضیحات مفید
میخواستم بدونم ممکنه یه نفر(آقا) همزمان دچار ددی ایشو و مامی ایشو باشه؟
و در اینصورت شما پیشنهاد میکنید به مشاور خانوم مراجعه کنه یا آقا
سلام
پیشنهاد ما مراجعه به روانشناس بالینی فارغ از جنسیت هست.
ادرس کیلینیکتون همونه که پایین نوشتید؟
سلام
بله
خیلی خوب توضیح داده بودین
جملهبندی و واژگان کاملاً رسا و قابلفهم بودند.
دُرود بر شما
خوشحالیم که براتون مفید بوده.